tilburgcom-logo

Hang je Tilburgse vlag uit!

Onze stad is dit weekend jarig! Het is zaterdag namelijk 211 jaar geleden dat Tilburg stadsrechten kreeg. De oproep is dan ook: laat je trots op Tilly zien. Uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM.

Dus hang die Tilburgse vlaggen uit. Of dit nu een vlag is van Willem II, Tilburg Trappers, Kruikenstad of een andere vlag met een link naar de stad. Laten we dit weekend het straatbeeld 'Tilburgs' kleuren, ondanks dat we zelf binnen moeten blijven.

Natuurlijk lees je in deze nieuwsbrief ook gave artikelen, toffe initiatieven en tips voor de meivakantie.

Supergave initiatieven

thuisbezorgen

Eerste verpakkingsvrije supermarkt ter wereld

De eerste verpakkingsvrije supermarkt van de wereld is sinds deze week actief in Tilburg. Wij spraken met een van de oprichters van de duurzame boodschappenservice die producten in weckpotten levert.
tilburgse bioscopen

Stadsstrand keert terug

Ja mensen! Het stadsstrand keert terug. Hopelijk komende zomer al. Althans: de initiatiefnemers treffen al voorbereidingen om ook te kunnen openen binnen de 'anderhalve-meter-maatschappij'.
tilburgse docu's

Thuisbezorgd.nl zet zich in voor 'Local Heroes'

De coronacrisis treft gigantisch veel Tilburgse horecazaken die geen gasten mogen ontvangen. Daarom faciliteert Thuisbezorgd.nl hun bezorgdienst voor een hoop 'Local Heroes' zoals ze die zelf noemen. Tientallen Tilburgse horecazaken zijn aangehaakt.
tips tegen verveling

Tilburgs sieradenlabel doneert aan WeCareNL

Maike Martens, eigenaresse van Embrace Bijoux, kwam met het volgende idee: met de kortingscode ‘tilburgcom’ wordt jouw bestelling (boven de €13,-) helemaal gratis verzonden. Daarnaast wordt van elke bestelling €1,- gedoneerd aan het WeCareNL initiatief.
geld besparen

Fotografe legt gezinnen vast in quarantainetijd

Deze periode gaat natuurlijk de geschiedenisboeken in. Dat moge duidelijk zijn. Tilburgse fotografe Jeanette Grotenhuis kwam daarom op het idee om gezinnen, die gezamenlijk in quarantaine zitten, op beeld vast te leggen. Een mooie herinnering aan een gekke tijd.
Coronaproof meivakantie

Tips voor een coronaproof meivakantie

Nog even en alle kinderen in Tilburg hebben tweeënhalve week meivakantie. Normaal gesproken een periode van veel buitenspelen, op vakantie gaan en leuke activiteiten ondernemen. Maar dit jaar is de vakantie nét even wat anders.

Om ervoor te zorgen dat kinderen zich niet vervelen en tóch een vakantiegevoel krijgen, hebben wij een aantal lokale tips op een rijtje gezet.

Artikelen die je zeker even moet lezen

Klik op de titels om verder te lezen!

Ander leuk leesvoer:

tilburgse ondernemers

Interview fotograaf Bas Haans

Ook voor onze fotografen is het momenteel wat rustiger. Evenementen zijn namelijk allemaal afgelast. Daarom zetten we ze middels een interview in het zonnetje. Zo leert heel Tilburg onze kanjers beter kennen.
aangepaste openingstijden

De Falafelbar komt naar Tilburg

Ook tijdens de coronacrisis zijn er nog ondernemers die nieuwe concepten uitrollen. Voorbeeld daarvan is De Falafelbar. Over twee weken komt het concept naar Tilburg.
maatregelen

Koningsdag 2020

Koningsdag is natuurlijk grotendeels afgelast. Maar gelukkig zijn er nog verschillende dingen die wel (lees vanuit je huiskamer) door kunnen gaan. Wij zetten op een rijtje wat er is afgelast, wat er is verplaatst en wat je nog wel kunt doen tijdens Koningsdag.

Vacatures in Tilburg