tilburgcom-logo
kwèèkers

Laatste kans om je kwèèkers in te sturen!

Heb jij een perfecte Tilburgse leus die jij met heel Kruikenstad wil delen? Stuur dan jouw kwèèker in voor aanstaande zondag 26 januari. Wie weet brengen wij jouw uitspraak uit op een carnavalskwèèker.

Jaarlijks krijgen we duizenden uitspraken ingestuurd. Hier zitten elk jaar veel dubbele inzendingen bij of kwèèkers die we al eens hebben uitgebracht. Daarom hebben we alle kwèèkers van de afgelopen 15 (!!) jaar in een overzicht gezet. Klik even verder om ze te bekijken en stuur meteen jouw suggestie in!
emblemen

Laatste emblemenvoorraad in de verkoop

Over precies vier weken verandert Tilburg weer in Kruikenstad en dat betekent dat je kiel weer van zolder kan. Het is namelijk hoogste tijd om wat emblemen te gaan strijken en naaien!

Wil jij ook een aantal kwèèkeremblemen en andere Tilburgse pronkstukken op je pèkske? Dan is dit je laatste kans: we hebben onze webshop namelijk voor de laatste keer aangevuld met emblemen.
kweekersnieuwsbrief

Over de kwèèkers

De Kwèèker, die kende gij natuurlijk wel. Kaartjes met typisch Tilburgse uitspraken, ingezonden door Kruiken. Sinds 2005 verzamelt Tilburg.com uitspraken en worden deze in de vorm van Kwèèkers tijdens carnaval verspreid. Dat Kwèèkers hun uitwerking hebben op het Tilburgse carnaval, blijkt uit de heuse ruilbeurs die is ontstaan. Inmiddels zijn de kwèèkers niet alleen als kaartjes verkrijgbaar, maar ook sinds 2018 ook als carnavalsembleem.
facebook twitter instagram