Actie

1712

1712 productenlijn van La Nouvelle Auberge

Auberge du Bonheur is sinds 1986 gevestigd aan de rand van de Oude Warande, een uniek natuurgebied in het huidige Stadsbos013. Het bos werd – al in 1712! – als park aangelegd in opdracht van de Duitse prins Willem van Hessen-Kassel, die op dat moment heer van de heerlijkheid Tilburg en Goirle was.

Ook nu is het nog een fijne plek om te wandelen, fietsen én culinair te genieten! In de afgelopen jaren ontwikkelde cuisinier Ralph Blaakenburg verschillende smaakvolle producten met ingrediënten uit het sterrenbos. De producten hebben één ding gemeen: hun basis ligt in de Oude Warande. Het zijn allemaal lokale producten met een prachtig verhaal.

1712 productenlijn

Ze hebben verschillende producten gemaakt. Hieronder vind je drie producen van ze voor het hele assortiment kun je terecht op de website van Bonheur Horeca Groep.

1712 Vermoed

Het eerste glaasje vermout werd al in de 18e eeuw geschonken, de drank gaat dus al een hele tijd mee. Sinds die tijd was het afwisselend in en uit de mode. Trendwatchers voorspelden begin 2018 dat deze kruidenwijn de volgende hype zou worden. En ze hadden gelijk. Maar: volgens cuisinier Ralph Blaakenburg ontbreekt het de bestaande vermouts aan uitstraling en smaakdiepgang. Dus was de tijd rijp voor een eigen vermout: 1712 Vermoed.

Samen met stadsbioloog Gert Brunink selecteerde Ralph de beste kruiden en specerijen in en om de Oude Warande. Hans Robben van Jonkers Distillers uit Tilburg produceerde vervolgens de huis-vermout van Auberge du Bonheur. Vermoed 1712 drink je op veel manieren: puur óf als mix of cocktail.

1712 bier

Het 30-jarig bestaan van Auberge Du Bonheur in 2016 was een feestje waard. En hoe vier je een feest beter dan met een eigen bier? In samenwerking met Brouwerij Brouwerslokaal in Groede ontwikkelde cuisinier Ralph Blaakenburg een fris, ambachtelijk bier geïnspireerd door de douglasspar. De naalden van deze spar hebben een fijne, aromatische geur van frisse citrus en sinaasappel. Voeg je de naalden toe aan bier, dan ontstaat een verrassende smaaksensatie.

Het amberkleurige 1712 speciaalbier heeft de perfecte balans tussen lichte bitters en subtiele tonen van karamel en kandij. De frisse citrus en lichte hars van de douglasspar komen op een verfijnde manier terug in de smaak. Het bier is licht koolzuurhoudend, heeft een aangename mousse en geeft een romig mondgevoel. De fluweelzachte smaak combineert uitstekend met verschillende gerechten.

1712 fairtrade chocolade

De basis van onze 1712 chocolade is te vinden in de beste cacaobonen van kleine boeren uit de Dominicaanse Republiek, verenigd in de coöperatie Concacado. De cacaosoort Hispanjola, die daar wordt verwerkt, is een kruising tussen Amazon Amelonado, Venezuelan Criollo en Rio Caribe. Klinkt heel technisch, maar het levert een boon op met een intense smaak: een mix van aards, leder, tabak, specerijen en fruit, zoals banaan en guave. De bonen worden ter plaatste gefermenteerd en gedroogd, voordat ze over zee worden vervoerd.

Eenmaal in Nederland voegt cuisinier Ralph Blaakenburg elementen uit de natuurlijke omgeving van Auberge du Bonheur toe aan de chocolade. Met een cacaopercentage van 74% en tinten van douglasspar en vlierbes, zorgt de chocolade in ons restaurant voor bijzondere smaakcombinaties en is het een origineel lokaal cadeau. En: fairtrade, dus (h)eerlijk.