Actie

Cultuurmaand museumactie: 2 personen voor de prijs van 1

Februari is in Tilburg uitgeroepen tot cultuurmaand! En dat betekent extra aandacht voor al het moois dat Tilburg te bieden heeft op kunst- en cultuurvlak. Speciaal daarom hebben twee Tilburgse topmusea een unieke actie. Je mag namelijk met twee personen naar binnen voor de prijs van één.

Deze actie is geldig bij museum Natuurmuseum Brabant en het TextielMuseum. Dus wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de bijzondere tentoonstellingen in deze musea? Print dan deze actie uit, neem hem mee naar het museum naar keuze en je betaalt de prijs van één persoon voor twee personen! Je mag de actie bij allebei de musea gebruiken, denk er dan wel aan om bij elk museumbezoek een los printje te maken. De actie geldt niet in combinatie met andere acties. Ps. klik op bovenstaande afbeelding om deze in een los venster te openen en te printen..

Cultural Threads in TextielMuseum

textielmuseum

In het TextielMuseum kun je momenteel naar de tentoonstelling Cultural Threads. Negen hedendaagse kunstenaars gebruiken textiel als krachtig instrument om te reageren op actuele thema’s in een globaliserende wereld. Een wereld waarin grenzen tussen landen en mensen vervagen, machtsverhoudingen verschuiven en culturen vermengen. Ze verbeelden hun ideeën over politiek-maatschappelijke vraagstukken of verbinden textiel aan een persoonlijke zoektocht naar afkomst en identiteit.

  • De 2 voor 1 actie is in het TextielMuseum geldig tot en met 28 februari 2019.

Comedy Wildlife Photography Awards in Natuurmuseum Brabant

natuurmuseum

Twee leeuwinnen die de slappe lach hebben, een eekhoorn in de split of dansende beren. Dat je best hardop kunt lachen in een museum, laat het Natuurmuseum Brabant zien met de voorstelling Comedy Wildlife Photography Awards. Deze unieke tentoonstelling is – na musea in Groot-Brittanië, Finland en de Verenigde Staten – nu ook in Tilburg te zien. De komische dierenfoto’s zijn tijdelijk te bewonderen in de Potviszaal van het museum.

  • De 2 voor 1 actie is in Natuurmuseum Brabant geldig tot en met 28 februari 2019. Let op: de goedkoopste entree komt te vervallen.

Tentoonstelling Sigrid Salon in De Pont

de pont

Dit toonaangevende museum voor Hedendaagse Kunst ken je natuurlijk wel. Al is het van het inmiddels wereldberoemde kunstwerk ‘Sky Mirror’ van Anish Kapoor voor de ingang van De Pont. Vanaf 2 februari kun je in het museum de tentoonstelling van Sigrid Calon vinden (ook bekend van de abstracte kunst bij het Stadhuisplein). Geïnspireerd door De Stijl gaat ze het experiment aan met koperfolie, een materiaal uit de verpakkingsindustrie. Met de folie waarop witte patronen zijn geprint, zijn de wanden van de podiumzaal van boven tot onder bedekt. En dat zorgt voor een prachtig vervreemdend effect.

  • Museum De Pont doet niet mee met de 2 voor 1 actie, wel kun je iedere donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur gratis het museum bezoeken.

Reageer op dit bericht