Actie

Weekaanbieding Hortensia

Weekaanbieding Hortensia bij GroenRijk Tilburg

Het type hortensia’s waaraan GroenRijk deze week speciaal aandacht geeft, wordt wel boerenhortensia genoemd (in Vlaanderen ook bolhortensia), maar hij heet officieel Hydrangea macrophylla. Deze sterke hortensia’s bloeien enorm lang en rijk!

Weekaanbieding Hortensia

De volksnaam hortensia dankt de plant naar wordt aangenomen – niemand weet het echt zeker – aan Hortense Eugénie de Beauharnais die van 1806 tot 1810 koningin van Holland was. Ze was de echtgenote van de eerste Nederlandse koning Louis Bonaparte, een broer van de toenmalige Franse keizer Napoleon Bonaparte. Ooit gaven de biologen Von Siebold en Smith de geslachtsnaam Hortensia aan de Hydrangea, maar dat is lang geleden. De naam Hydrangea komt uit het Grieks en betekent ‘watervat’. Die naam danken de planten aan de enorme hoeveelheden water die ze opzuigen en verdampen.

De soortnaam macrophylla komt uit het Latijn en betekent ‘groot blad’. De boerenhortensia is dus eigenlijk het ‘grootbladig watervat’. GroenRijk biedt deze prachtige planten nu in een grote kweekpot aan (doorsnee 23 cm). Ø 23cm, diverse kleuren van 9,99 euro voor 6,99 euro.

Reageer op dit bericht