Agenda

Dappere dodo's

11 jaor de Dappere Dodo’s bij Café de Slijterij

Wanneer: 13 januari 2019 van 14:00 tot 20:00 Waar: Café de Slijterij Entree: Gratis

11 jaor de Dappere Dodo’s bij Café de Slijterij

Op zondag 13 januari 2019 vieren de Dappere Dodo’s, hun eerste carnavaleske lustrum bij café de Slijterij. Van 14.00 tot 20.00 uur staat er een vol programma gepland met vooral veel gezelligheid, drank, live-optredens en allerlei lekkers voor alle gasten om samen te vieren dat deze bijzondere club al weer 11 jaor meedraait in het carnavalsgedruis van Kruikenstad.

De start

Ooit spontaan ontstaan uit de gedachten van Petra Raasen en Will Kolen, om als oud Bierpompen, weer eens mee te doen aan Dun Opstoet. Niet in de categorie Kleine Wagens, waar de Bierpompen in hun lange bestaan niet geheel onverdienstelijk menige eerste prijs in de wacht sleepten, maar nu eens met een nieuw avontuur. Met een loopgroep in de categorie Streup

Om fris aan de start te kunnen beginnen moest een naam verzonnen gaan worden die typerend zou zijn deze groep van rasechte carnaval minnende Kruiken en Kruikinnen. Vele bijzondere invallen werden geuit maar na ampel beraad was de naam voor deze nieuwe oude club van doorgewinterde carnavalsgekken geboren: De Dappere Dodo’s. De parallel met de titel en de groep kan als volgt verklaart te worden.

De naam

De dodo was een gedrongen vogel met kleine vleugels die niet meer geschikt waren om te vliegen. De dodo kon zich alleen lopend verplaatsen. De dodo kon met zijn grote snavel venijnig van zich af bijten en had geen natuurlijke vijanden. Het besluit om niet meer te vliegen ( kleine wagens) maar te gaan lopen zit hierin. En het dappere kan gezien worden in het aangaan van een nieuw avontuur Het venijn zie je terug in de “begeisterung” om er elk jaar weer iets spectaculair van te maken met een perfecte combinatie van ontwerp, kleur, beweging, geluid  interactie en een meer dan hoog niveau van afwerking.  Diverse mooie prijzen zijn de stille getuigen van de waardering van al dit moois door het publiek en jury van Dun Opstoet in Kruikenstad. Eén van de kleurrijkste groepen jaar in jaar uit zichtbaar in de uitzendingen van Omroep Brabant.

Vrienden- en vriendinnenclub

De Dappere Dodo’s zijn een vrienden/vriendinnenclub met een vijftiental leden met aanhang die met de nodige ondersteuning van sponsoren in de periode september tot en met carnaval vele dinsdagen, donderdagen en zaterdagen in de bouwhal doorbrengen om die mooie meesterlijke creaties te kunnen tonen aan Kruikenstad. Gezellig, gedreven, gemotiveerd en betrokken ook naar de andere carnavalsvierders.

Een feestje heb je als er voldoende mensen aanwezig zijn om samen iets te vieren en met eenzelfde doel. Plezier maken met elkaar, genieten van het leven en ontspannen. Iedereen is daarom van harte welkom op zondag 13 januari van 14.00 tot 20.00 uur bij Café de Slijterij!

Locatie

Reageer op dit bericht