Agenda

La Trappe

19e editie van de fietstocht Abdijentocht La Trappe

Wanneer: 19 mei 2019 van 08:00 tot 17:00 Waar: Bierbrouwerij de Koningshoeven Entree: Vanaf €3,-

19e editie van de fietstocht Abdijentocht La Trappe

Wil je eens op een leuke en actieve manier verrassende stukjes Brabants schoon ontdekken? Dat kan op zondag 19 mei 2019 want dan organiseert Toerclub Tilburg alweer voor de 19e maal de Abdijentocht La Trappe. Daartoe zijn dit jaar weer meerdere fietsroutes uitgestippeld met afstanden variërend van 35, 65 of 125 km.

Startpunt voor alle tochten is het welbekende Trappistenklooster, de Abdij O.L.V. van Koningshoeven aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. Daarnaast kan voor een tocht van 65 of 125 km ook worden gestart bij Café Zomerhof, Maastrichterweg 265, Valkenswaard en bij Café-zaal d’n Bakker, Hoofdstraat 10, Hoogeloon.

Alle fietstochten voeren door het gastvrije Brabantse land. Onderweg kan men genieten van prachtige bossen, vennen, heide en weilanden. Indien gewenst kan natuurlijk ook in een van de vele pittoreske dorpjes even worden gestopt.

Verschillende afstanden

De tocht van 35 kilometer is geëigend voor gezinnen met kinderen, maar ook senioren komen hier volop aan hun trekken. Voor de meer sportieve fietsers zijn er op alle startlocaties tochten beschikbaar van 65 kilometer, terwijl de goed getrainde toerfietsers de uitdaging voor 125 kilometer kunnen aangaan.

De fietsroutes hebben voldoende pauzemogelijkheden waarbij men ook de inwendige mens kan versterken. Bij de tochten van 65 en 125 km is er een kleine bevoorrading in Hoogeloon.

Praktische info

Het vertrek is vanaf 08.00 uur. Iedereen wordt uiterlijk 17.00 uur weer aan de finish verwacht. Het inschrijfgeld is, afhankelijk van de afstand die men kiest, tussen € 3,- en € 5,-. Leden van de NTFU kunnen bij alle startlocaties gebruik maken van Scan & Go en ontvangen op vertoon van hun ledenpas een korting van € 1,-. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel. Meer informatie over de Abdijentocht La Trappe is te vinden op de website van Toerclub Tilburg ’93.

Locatie

Reageer op dit bericht