Agenda

Techniekdag in Koepelhal

2500 scholieren naar Techniekdag in Koepelhal en Wagenmakerij: techniek is hip en cool

Wanneer: 9 oktober 2019 van 11:00 tot 17:00 Waar: Koepelhal

2500 scholieren naar Techniekdag in Koepelhal en Wagenmakerij: techniek is hip en cool

Toekomstig Techniek Talent (TTT), het jaarlijkse techniek-talent- snuffel-event voor middelbare scholieren staat weer voor de deur, georganiseerd door het Platform Promotie Techniek MiddenBrabant; een samenwerkingsorgaan van bedrijven, onderwijs en gemeenten. Op woensdag 9 oktober zijn de Koepelhal én Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone voor de 6e keer, de plek waar op één dag 2500 2e en 3e jaars middelbare scholieren kennis komen maken met alles wat Tilburg aan techniek en techniekopleidingen te bieden heeft.

Nadat vorig jaar de zorgsector zijn intrede deed tijdens dit event, breidt TTT dit jaar uit met een groenplein waarop acht bedrijven uit de groensector laten zien hoezeer ook groen en techniek met elkaar verwezen zijn. Hieruit blijkt dat het evenement jaar op jaar groeit en nu al elf pleinen telt: Transport en Logistiek, Automotive, Proces Techniek, Metaal, Bouw, Luchtvaart, Installatie en Elektrotechniek, Mechatronica, Zorg, Interieur en Design en Groen.

Dit project is bedoeld als ondersteuning bij de belangrijke profielkeuze waarvoor deze leerlingen jaarlijks staan. Het Platform Promotie Techniek probeert met dit event jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek, waar de banen voor het oprapen liggen en de uitdagingen
groot zijn. Maar TTT is vooral ook bedoeld om jongeren een beeld te geven van wat Tilburg (MiddenBrabant) op dit terrein te bieden heeft in de meest uiteenlopende sectoren.

Handige informatie:

  • Locatie: Koepelhal, NS-Plein
  • Datum: woensdag, 9 oktober 2019

Locatie

Reageer op dit bericht