Agenda

300e editie van de TRR bosloop in het Reeshofbos

Wanneer: 25 maart 2018 om 10:30 uur tot 17 maart 2018 om 12:00 uur Waar: Reeshofbos Entree: €2,50

300e editie van de TRR bosloop in het Reeshofbos

Zondag 25 maart heeft Tilburg Road Runners een jubileum te vieren. Voor de 300e keer gaan ze de TRR-Bosloop organiseren. Een podium voor de snelste lopers zal er niet komen want de TRR-Bosloop blijft een loop waar gewoon lekker lopen door het bos en gezelligheid centraal staan. Wel zal er voor iedere deelnemer een presentje zijn en iets lekkers na afloop.

300e TRR Bosloop

In het prachtige Reeshofbos van Tilburg wordt een ronde uitgezet van 2,5 km over onverharde bospaden. Deze ronde kan één tot zes keer worden gelopen, dus afstanden van 2.5 km tot maximaal 15 km. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 2,50.  Vanaf 9.45 uur kan er ingeschreven worden bij het Italiaans restaurant “The king of Italy” aan de Huibevendreef 22 in de Reeshof. Alle afstanden starten om 10:30 uur.

Terug in de tijd

Even terug in de tijd. Op zaterdag 3 oktober 1987 om 10:00 werd in Goirle het startschot gegeven voor de allereerste TRR-Bosloop. Toen nog alleen voor eigen leden met afstanden van 5.000m, 9.700m en zelfs een 19.300m. In totaal 78 leden deden er aan mee en ook toen was er al fruit, sportdrank en een presentje na afloop.

TRR bosloop
Foto van een van de eerste boslopen.

Het was zo’n succes dat besloten werd de loop ook voor buitenstaanders open te stellen. Tien keer per jaar stonden iedere 3e zondag van de maand vrijwilligers weer in het bos om het parcours uit te zetten en de inschrijvingen te regelen. Na een aantal jaren was de groei eruit en werd er in 1992 besloten om te verhuizen naar het Reeshofbos. Dat was een succes en de deelnemersaantallen groeiden tot dik boven de 100 per keer. De topper was in april 2006 met 333 lopers, er werd toen een sponsorloop gehouden “lopen voor Azië”, het jaar van de tsunami in Azië.

Het inschrijfbureau is ook een aantal keren verhuisd, begonnen bij de  tennisvereniging, daarna de voetbalvereniging, weer terug naar de tennisvereniging en nu al jaren bij restaurant “The King of Italy”.
Helaas is door concurrentie van de vele lopen in de regio het aantal deelnemers flink teruggelopen en werd er vorig jaar besloten om nog maar 5 x per jaar een TRR-Bosloop te organiseren om beter in te kunnen spelen op de data van de overige wedstrijden.

Hopelijk gaan de deelnemers aantallen weer groeien zodat we nog lang en met plezier de TRR-Bosloop kunnen organiseren.

Locatie

Reageer op dit bericht