Agenda

Green Book

50Plus Bios ‘Green Book’ bij Pathé Tilburg

Wanneer: 2 maart 2020 van 13:30 tot 16:00 Waar: Pathé Entree: €8,00
Bestel tickets

50Plus Bios ‘Green Book’ bij Pathé Tilburg

Green Book heeft bij de Oscars van 2019 de Oscar voor Best Picture gewonnen. Het gaat over een waargebeurd verhaal; een Italiaanse uitsmijter en een pianist die een onvergetelijke reis gaan maken waarin ze hun verschillen opzij moeten zetten. De film wordt op 2 maart speciaal gedraaid in Pathé Tilburg voor de 50 plussers.

Green Book

Een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de lompe Italiaanse uitsmijter Tony (Viggo Mortensen) en verfijnde concertpianist Shirley (Mahershala Ali). Gedwongen om samen te werken, zetten ze hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis confronteren zij elkaar met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Tijden & tickets

  • Datum: 2 maart 2020;
  • Tijd: 13.30 tot 16.00 uur;
  • Tickets: €8,-;

Locatie