Agenda

A Star Is Born

A Star Is Born Op vrijdag 11 oktober en op zaterdag 12 oktober in Heyhoef Cinema

Wanneer: 11 oktober 2019 van 14:00 tot 16:15 Waar: Kerkenbosplaats, Reeshof Entree: €5,-

A Star Is Born Op vrijdag 11 oktober en op zaterdag 12 oktober in Heyhoef Cinema

Op vrijdag 11 oktober en op zaterdag 12 oktober draait Heyhoef Cinema de film ‘A Star is Born’ uit 2018 geregisseerd door Bradley Cooper. Het is alweer de 3e remake van de film uit 1937. In de jaren ‘32 verscheen er een film in Hollywood, ‘What Price Hollywood? ‘ over een beginnend sterretje en haar aan alcohol verslaafde producent, bedoeld om de aantrekkingskracht van Hollywood op talrijke beginnende artiesten en filmsterren te ontmoedigen en in ‘37 verscheen naar aanleiding van deze film de eerste versie van A Star is Born.

Daarna volgden meerdere versies , o.a. met Judy Garland en Barbara Streisand en Kris Kristofferson. Het blijft uitdagen om steeds weer de mythe van Hollywood te vertellen en te verfilmen. Het verhaal van enerzijds het eclatante succes, en daarnaast het verhaal van de keiharde realiteit en de sombere werkelijkheid. Bradley Cooper speelt zelf de mannelijke hoofdrol en Lady Gaga de vrouwelijke en dat doen zij voortreffelijk en zeer geloofwaardig .

Het verhaal gaat over twee musici, Ally en Jackson Maine . Een beginnend zangeresje ,die bij klust als serveerster en een bekende countryzanger die na elk optreden een bar zoekt om zijn behoefte aan alcohol te lessen . Daar ontmoet hij Ally en hij herkent meteen haar talent. Er bloeit natuurlijk ook een romance tussen hun op en ook geeft hij haar carrière een duw in de goede richting. Doordat zij zo goed spelen en zo goed zingen wordt de film en het verhaal niet afgezaagd . In de loop van de film blijkt echter dat het met Ally steeds beter gaat en met Jackson Maine steeds slechter . De film blijft, hoewel vrij lang, wel boeien. Dankzij de mooie opnames, en de goede muziek, mede door de band van Luke Nelson en zijn band Promise of the Real. Iedereen kent wel het mooie openingsnummer van de film, Shallow, en het nummer Always Remember us this Way. Om een traantje weg te pinken dus zeker naar de film komen!

Waar en wanneer:

  • Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg
  • Vrijdag 11 oktober, 14.00 uur
  • Zaterdag 12 oktober, 20.00 uur
  • Toegang € 5.00. inclusief een kop koffie of thee bij aanvang van de film

Locatie

Reageer op dit bericht