Agenda

De Pont

Anne & Patrick Poirier: Exotica-expositie in Museum De Pont

Wanneer: 15 september 2018 tot 3 februari 2019 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: Vanaf €5,-

Anne & Patrick Poirier: Exotica-expositie in Museum De Pont

Vanaf 15 september is er een nieuwe expositie te zien in Museum De Pont, die tot en met begin februari loopt. Het Franse kunstenaarspaar Anne & Patrick Poirier hebben de expositie Exotica, met als kwetsbaarheid van cultuur, natuur en de mens als hoofdrollen. Je kunt maquettes, foto’s en meer bewonderen van deze kunstenaars.

Anne & Patrick Poirier: Exotica

De artistieke zoektocht van het Franse kunstenaarspaar Anne & Patrick Poirier begon bijna vijftig jaar geleden in Rome, waar ze geboeid raakten door de eeuwenoude ruïnes in de stad. Sindsdien speelt de herinnering een hoofdrol in hun werk, naast de kwetsbaarheid van cultuur, natuur en de mens. Archeologische opgravingen zijn voor hen niet alleen stille getuigen van verval of vernietiging door een oorlog of een natuurramp. Voor de Poiriers zijn ruïnes ook een teken van vitaliteit. Een metafoor voor het leven dat steeds doorgaat in een ononderbroken keten van leven en dood – van constructie en destructie.

In De Pont

Gedreven door nieuwsgierigheid doorkruisten Anne & Patrick het verleden door diverse archeologische vindplaatsen in kaart te brengen. Overal ter wereld maken ze foto’s en notities en verzamelen ze overblijfselen en planten. Al dit materiaal vormt de basis voor maquettes, fotoseries en werken op papier.

Hun werk was de afgelopen decennia slechts sporadisch in Nederland te zien. De Pont biedt nu voor het eerst een ruim overzicht van hun werk.

Locatie

Reageer op dit bericht