Agenda

Bildung

Avond over Bildung in het onderwijs in de Bibliotheek LocHal

Wanneer: 5 juni 2019 van 18:45 tot 21:00 Waar: LocHal Entree: Gratis

Avond over Bildung in het onderwijs in de Bibliotheek LocHal

Op woensdag 5 juni vindt in de Bibliotheek LocHal een interactieve lezing plaats over Bildung in het onderwijs. Sandra Verbruggen – projectleider van Bildung Brabant en verbonden aan de Bildung Academie in Amsterdam – geeft de lezing. Daarnaast delen een aantal sprekers uit het onderwijs hun ervaringen over Bildung in hun organisatie.

Wat is Bildung?

Bildung gaat over het leven vormgeven, over ontwikkeld willen zijn. Het is een thema dat al speelt vanaf de Oudheid en levend is gebleven ondanks de verschillende visies waar het begrip mee te maken heeft gehad. Het is op dit moment weer een heel actueel thema.

Bij Bildung sta je stil bij vragen als: Hoe sta je in de wereld? Hoe geef je je leven vorm? Hoe kijk je naar ander mensen en naar andere culturen? Lees je? En wat lees je dan? Heb je een idee over wat je wilt bijdragen aan de wereld?

Over de avond

Naast Sandra Verbruggen zijn ook Gepco De Jong, docent bij het Odulphus Lyceum en Carin Zandbergen, bestuurder bij XpectPrimair te gast. Met hen zal gesproken worden over de manieren waarop zij in hun organisatie bezig zijn met het thema Bildung.

Ook wordt tijdens deze avond de workshop ‘Maakt lezen gelukkiger?’ gegeven door Claudia van Werkhoven, docentenopleider bij Fontys en haar collega Margriet Smits, eveneens docentenopleider bij Fontys.

Praktische informatie

Je bent welkom op woensdag 5 juni om vanaf 18.45 uur bij de KennisMakerij in de Bibliotheek LocHal. Het programma start om 19.00 uur en eindigt om  21.00 uur. De toegang is gratis. Het programma is zowel voor jongeren als volwassenen.

Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl

Locatie

Reageer op dit bericht