Agenda

Awayday & Home in het Koning Willem II Stadion: Ajax – Willem II op groot scherm

Wanneer: 6 december 2019 van 18:45 tot 22:45 Waar: Willem II Tilburg Entree: Gratis

Awayday & Home in het Koning Willem II Stadion: Ajax – Willem II op groot scherm

De supporters van Willem II organiseren op vrijdag 6 december de Awayday @ Home in het Koning Willem II Stadion. De supporters reizen namelijk niet af naar Amsterdam in verband met de eerdere gebeurtenissen, met het onterecht vasthouden van Willem II supporters op een perron als spreekwoordelijke druppel. Maar uiteraard hebben ze een mooi alternatief. 

De wedstrijd wordt namelijk uitgezonden op groot scherm in het stadion. Daarvoor komt een podium waarop verschillende artiesten optreden. Het evenement is gratis toegankelijk en de KingSide is geopend. Bij eventuele drukte gaat ook vak P open.

Programma Awayday @ Home

  • 18:45 uur: stadion open
  • 19:00 – 19:30 uur: Frank van Etten.
  • 19:30 – 20:15 uur: DJ JEMATTHY
  • 20:15 uur: eerste helft Ajax – Willem II op groot scherm
  • 21:00 uur: rust en loting KFL Supporterstoernooi met oud Willem II speler
  • 21:15 uur: tweede helft Ajax – Willem II op groot scherm
  • 22:00 uur: einde wedstrijd
  • 22:00 – 22:45 uur: afterparty op de KingSide met DJ Bram Verschuren

Het kan weleens erg druk worden, dus kom op tijd.

Reden boycot

Voor de mensen die niet weten waarom Willem II supporters niet afreizen; hierbij een stukje achtergrondinformatie.

Het supporterscollectief van Willem II heeft besloten dit jaar niet af te reizen naar Amsterdam om de ploeg te ondersteunen in de uitwedstrijd tegen Ajax. In overleg met Willem II is besloten dat er geen kaarten voor het uitvak worden verkocht. Daarvoor in de plaats komt een mega-event in het Koning Willem II Stadion op vrijdag 6 december waar alle supporters gratis naartoe kunnen. Ook dit evenement organiseren de supporters samen met Willem II.

De reden van de boycot: de wijze waarop uitspelende supporters worden ontvangen in Amsterdam. Vorig jaar bereikte dit een dieptepunt en werden supporters met valse voorwendselen en redenen urenlang opgesloten op het perron in Amsterdam. Voor wie niet precies meer weet wat er is gebeurd, lees hier het verslag van De Kruikenzeiker terug. Maar ook de jaren daarvoor ging het vaak mis. Beveiligers die supporters aanvielen, undercover agenten die onnodig om zich heen begonnen te meppen zijn eerder regel dan uitzondering. Oftewel: geen prettige omstandigheden om een gezellige voetbalavond te beleven. Voor het supporterscollectief, bestaande uit alle supportersgeledingen van Willem II, is de maat daarom vol.

Locatie

Reageer op dit bericht