Agenda

Bakblabla

Bakblabla: een nieuwe talkshow over identiteit

Wanneer: 27 november 2020 van 20:00 tot 21:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: € 8,00 inclusief Turkse thee en Baklava
Bestel tickets

Bakblabla: een nieuwe talkshow over identiteit

“Hey, jij bent best vlot voor een Turk!” “Ja wat dacht je dan? Dat ik de hele dag Baklava sta te maken?” Elem Necla Samime Cilingir kent verschillende rollen. De kaaskop, de Turk, de Nederlander, de moderne vrouw, de losgeslagen dochter, de Moslima. Hoe baan je je een weg tussen al deze verschillende meningen en verwachtingen? En welke invloed heeft deze strijd op je?

Tijdens Bakblabla gaat Elem aan de hand van memes, video’s en actualiteit in gesprek met verschillende tafelgasten en (ervarings)deskundigen over identiteit, cultuur(verschillen) en alle mooie en ongemakkelijke situaties die hierbij komen kijken.

Bakblabla #1: Family first?

“They fuck you up and love you till death”. Familie en identiteit; twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe te dealen met verschillende normen en waarden? Wie neem je mee naar huis? En wie vooral niet? Hoe vertel je je ouders dat je een andere weg wilt inslaan en hoe ga je in gesprek over verschillende meningen en standpunten?

Tijdens de eerste editie van Bakblala praten ze, onder het genot van Turkse thee en hapjes, met de gasten over de (o zo) intensieve band met hun opvoeders, de frustraties, de meningsverschillen, het onbegrip en de taboes. Ze duiken in het verleden en de toekomst van familie en identiteit.

Over Krakers Tilburg

Dit programma is onderdeel van Krakers Tilburg. Krakers zijn jonge Tilburgers met ongehoorde ideeën, idiote fascinaties en belachelijke energie. Ze kraken het Theater De Nieuwe Vorst en vullen alle hoeken, kieren, kelders, zalen en graszoden met ongehoorde thema’s, disciplines en denkrichtingen.

In het kort

  • Datum: Vrijdag 27 november
  • Tijd: 20:00
  • Locatie: Theater De Nieuwe Vorst
  • Prijs: € 8,- inclusief Turkse thee en Baklava

Meer info & programma: www.denieuwevorst.nl/krakers

Locatie