Agenda

Bazart

Bazart met tweede album naar poppodium 013

Wanneer: 29 april 2019 Waar: Poppodium 013 Entree: €25,10
Bestel tickets

Bazart met tweede album naar poppodium 013

Op vrijdag 29 maart 2019 keren de mannen van Bazart terug naar 013 voor een show rond het nieuwe album ‘2’. De band maakte afgelopen jaar indruk met uitverkochte shows in het Sportpaleis en het spelen van grote festivals Rock Werchter en Lowlands. De kaartverkoop voor Bazart start op zaterdag 27 oktober om 11.00 via de website van Poppodium 013.

Bazart

Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel? Bazart boekte sinds de release van single ‘Goud’ een enkeltje naar de hemel! In een rotvaart ging het van een uitverkochte AB Club (250 tickets) naar het Sportpaleis ( 20 000 tickets). Het debuut album ‘Echo’ haalde snel platina, de singles ‘Chaos’, ‘Nacht’ en ‘Lux’ veroverden de Belgische airwaves en ‘Goud’ deed Ultratop records sneuvelen! Grote festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Lokerse Feesten baadden al snel in een goudkleurige confetti regen, maar ook Pinkpop en Lowlands volgden!

Album ‘2’

En nu is er eindelijk die moeilijke 2de plaat… Meteen ook met een klaar en duidelijke titel, nl ‘2’.

Was ‘Echo’ een verzameling singles die vaak, en met succes, dezelfde blauwdruk volgden, dan is ‘2’ een moedige en gedurfde poging om uit dat keurslijf te breken. Ja, er zijn de nog steeds de aanstekelijke zanglijnen en teksten van Mathieu Terryn, de slimme gitaar en synth licks van Simon Nuytten en zwoele, verleidelijke melodiëen van Oliver Symons, maar de sound en songs zijn een pak avontuurlijker en knipogen gretig naar de hele popgeschiedenis. Ook nieuw; duetten! Niet 1 maar 2 keer! Op ‘Onder Ons’ – een geheide hit – met Eefje De Visser en op het opzwepende ‘Niet Te Dichtbij / Côte à Côte’ met de Gentse/Congolese hip hop artiest Baloji.

Met ‘2’ snoert Bazart alle criticasters de mond. Dit is een rijke, avontuurlijke en heerlijk aanstekelijke pop plaat. Omarm ze op vrijdag 29 maart live in 013

In het kort

  • Locatie: Poppodium 013
  • Datum en tijd: vrijdag 29 maart 2019 vanaf 20.00 uur
  • Entree: €25,10

Locatie

Reageer op dit bericht