Agenda

belastingaangifte

Belastingspreekuren bij Bibliotheek Midden-Brabant Udenhout (AFGELAST!)

Wanneer: 11 maart 2020 van 15:00 tot 18:00 Waar: Udenhout Entree: Gratis

Belastingspreekuren bij Bibliotheek Midden-Brabant Udenhout (AFGELAST!)

Belastingaangifte doen kan vanaf 1 maart. Best lastig als je niet goed weet hoe dit via de computer werkt. Daarom biedt de Bibliotheek Midden-Brabant in verschillende Bibliotheekvestigingen gratis belastingspreekuren aan. Ook in de Tilburgse Bibliotheken LocHal, Wagnerplein, Heyhoef, Udenhout en Berkel-Enschot. Experts van de Smeetskring en Marietrees Broeren helpen graag met advies en tips bij de digitale, particuliere aangifte.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Midden-Brabant gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij de aangifte en de computerfaciliteiten zijn gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Belastingspreekuren en aanmelden

Belastingaangifte doen via de computer is niet voor iedereen even makkelijk. Bijvoorbeeld als je een bijbaan hebt, niet meer hoeft te werken. Nog niet zo lang in Nederland woont. Voor wie digitaal aangifte doen gewoon lastig is of simpelweg een vraag heeft. Deze mensen kunnen in maart en (begin) april voor hulp terecht bij belastingspreekuren in verschillende Tilburgse vestigingen van de Bibliotheek-Midden-Brabant. In de Bibliotheken LocHal, Heyhoef, Wagnerplein, Berkel-Enschot en Udenhout helpen experts met gratis advies en tips bij particuliere aangifte voor 2019.

Data en tijden belastingspreekuren

  • Udenhout: Woensdag 11 maart van 15.00 tot 18.00 uur;
  • Berkel-Enschot: Donderdag 12 maart van 14.00 tot 17.00 uur;
  • LocHal: Donderdag 12 maart van 13.00 tot 17.00 uur en 18.00 tot 20.00 uur;
  • Heyhoef: Woensdag 18 maart van 13.00 tot 17.00 uur;
  • Wagnerplein: Vrijdag 3 april van 10.00 tot 15.00 uur;

Om zeker te zijn van hulp door De Smeetskring en Marietrees Broeren tijdens deze spreekuren is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan bij een medewerker in de Bibliotheek, door een mail te sturen naar tessapersijn@bibliotheekmb.nl of op maandag, woensdag of donderdag te bellen naar 013 – 464 8577.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij deze samenwerking gratis computercursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Ook organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in Bibliotheken mogelijk.

Meer info?
Meer weten over het belastingspreekuur in de buurt? Kijk op de site voor meer informatie.

Locatie