Agenda

Bibliotheek Midden-Brabant presenteert kindercollege eenzaamheid

Wanneer: 29 september 2021 van 15:00 tot 16:30 Waar: LocHal Entree: Gratis
Bestel tickets

Bibliotheek Midden-Brabant presenteert kindercollege eenzaamheid

Weet jij wat eenzaamheid is of heb je het weleens ervaren? Eenzaamheid is een steeds groter probleem onder alle leeftijdsgroepen. Ook kinderen hebben er steeds meer last van. Wetenschapper Gerine Lodder van Tilburg University doet onderzoek naar dit onderwerp en vertelt erover tijdens een Kindercollege op woensdagmiddag 29 september in de Bibliotheek LocHal in Tilburg. Vaak lijkt het alsof iemand online veel vrienden en likes heeft, maar in het echte leven is dat niet altijd zo. In corona-tijd viel dit extra op, omdat kinderen elkaar niet meer fysiek zagen. Na het college gaan we hier samen over in gesprek en schrijven we zelf een kaartje voor mensen die eenzaam zijn. Het Kindercollege vindt plaats in de landelijke Week tegen Eenzaamheid en wordt georganiseerd door Bibliotheek Midden-Brabant en Tilburg University Junior. Het begint om 15:00 uur en zal duren tot 16:30 de tickets zijn gratis dus wees er bij!

Waar gaat het Kindercollege over?

Eenzaamheid is een vervelend gevoel, waar je boos, bang of verdrietig van kunt worden. Misschien denk je dat je alleen eenzaam kunt zijn als je alleen bent, maar dat is niet zo. Je kunt ook eenzaam zijn als je bij andere mensen bent. Bijvoorbeeld als je in de klas bent en je praat met anderen, maar je voelt toch dat je er niet helemaal bij hoort. Iedereen heeft fijne contacten nodig; gezelligheid met vrienden, of goede gesprekken met je ouders. Als je niet krijgt wat je nodig hebt dan voel je je eenzaam. Wetenschapper Gerine Lodder van Tilburg University doet onderzoek naar eenzaamheid en kan er alles over vertellen. Je krijgt ook tips over wat je tegen eenzaamheid kunt doen, bij jezelf en bij anderen.

Workshop

Vaak lijkt het alsof iemand online veel vrienden en likes heeft, maar in het echte leven is dat niet altijd zo. In corona-tijd viel dit extra op, omdat kinderen elkaar niet meer fysiek zagen. Na het college gaan we hier samen over in gesprek en schrijven we zelf een kaartje voor mensen die eenzaam zijn. Ook mag je een digitale boodschap inspreken voor iemand van wie jij weet dat die het kan gebruiken.

Samenwerking

De Kindercolleges worden aangeboden door de Bibliotheek Midden-Brabant en Tilburg University Junior. Zij bieden gezamenlijk een programma van (online) Kindercolleges met interessante thema’s voor kinderen vanaf 9 jaar. De colleges worden gegeven door wetenschappers van Tilburg University. Bibliotheek Midden-Brabant verzorgt een bijbehorende workshop. Zodra er meer Kindercolleges bekend zijn, worden ze bekendgemaakt via de website, social media en nieuwsbrief.

Interesse?

Bij interesse verwelkomen we je graag op woensdag 29 september om 15:00 bij de LocHal Tilburg. Meld je vooraf wel aan door een mailtje te sturen naar jeugdlochal@bibliotheekmb.nl. Voor extra informatie over het onderwerp kan terecht op de Tilburg University Junior website.

Locatie