Agenda

Biënnale Brabant 2019

Biënnale Brabant 2019: kunst voor jong & oud in de Koepelhal

Wanneer: 8 november 2019 tot 24 november 2019 Waar: Koepelhal Entree: €12,-
Bestel tickets

Biënnale Brabant 2019: kunst voor jong & oud in de Koepelhal

Kunst toegankelijk maken voor jong en oud. Met die gedachte organiseert Van Loon Galleries de Biënnale Brabant 2019. Dit jaar vindt de kunstexpositie plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 24 november 2019 in de Koepelhal in Tilburg. Een deel van de opbrengst van de Biënnale wordt geschonken aan Reuma Nederland.

Veertig kunstenaars

De werken van maar liefst veertig nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars worden tijdens de Biënnale Brabant tentoongesteld, waaronder dit jaar acht nieuwe kunstenaars. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen, zijn klassiek modern, expressief en figuratief, uitgedrukt in een grote diversiteit aan vormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst en fotokunst.

Joris van Loon, eigenaar van Van Loon Galleries, is trots dat hij het werk van de kunstenaars mag exposeren: “De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werken intrigerende weerspiegelingen zijn van een unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt.”

Buiten de eigen galerie treden

Van Loon: “De drijfveer om destijds te starten met het organiseren van de Biënnale, is om kunst toegankelijk te maken voor jong en oud. We willen de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie zoveel mogelijk wegnemen. De verhalen van kunstenaars verdienen het om verteld te worden. En hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier. In die opzet lijken we te slagen: het Biënnale-publiek wordt steeds gevarieerder. Dat doet ons ontzettend veel plezier: kunst is immers voor iedereen!” Dat de Biënnale een breed publiek aantrekt, blijkt wel uit het feit dat de eerste editie in Brabant in 2014 al zo’n 16.000 bezoekers trok. Vorig jaar mocht Van Loon Galleries ruim 21.000 bezoekers verwelkomen tijdens de Biënnale in Veghel.

Iedereen mag zich welkom voelen om kunst te bekijken. Bovendien is de toegangsprijs voor Biënnale Brabant 2019 schappelijk (€12,-, red.), terwijl de kwaliteit, kwantiteit en variëteit aan kunst hetzelfde is als die van gerenommeerde musea. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met kunstenaars, Joris van Loon of één van de andere kunstkenners van de galerie. De kunstenaars vertellen graag over de totstandkoming van kunst en hun ambacht en werkwijzen en delen met liefde hun ideeën achter de werken.

Programmering

Niet alleen de kunstwerken zorgen voor een bijzondere ervaring, de side-events van de partners, zoals Reuma Nederland, Gassan Diamonds, Rabobank, Ruinart en Renova, zorgen voor een ware belevenis. Zo is het het eerste weekend van de Biënnale het Gassanweekend, waarin Gassan Diamonds haar collectie presenteert. Ook wordt kunst onder de aandacht gebracht van kinderen door een aantal basisscholen uit te nodigen voor een rondleiding.

Meer informatie?

Nieuwsgierig? Via deze website vind je meer informatie over de Biënnale, de kunstenaars, het programma, de tickets en Van Loon Galleries.

Biënnale Brabant 2019 is te bezoeken van 8 tot en met 24 november 2019.

Locatie

Reageer op dit bericht