Agenda

Blauwe Zondag 2016

Blauwe Zondag 2016 op de Tilburgse Kermis

Wanneer: 24 juli 2016 van 13:00 tot 15:00 Waar: Tilburgse Kermis Entree: Gratis

Blauwe Zondag 2016 op de Tilburgse Kermis

Blauwe Zondag is dé kermismeeting voor en door mensen met autisme die de prikkels van een kermis moeilijk kunnen verdragen. Van 13.00 uur tot 15.00 uur gaan bezoekers van deze meeting in kleine groepjes de kermis op. In overleg met de exploitanten proberen zij tijdens Blauwe Zondag 2016 de prikkels als flitslicht en harde muziek tijdens hun bezoek te verminderen.

Johnny Purple

Dit jaar met een geweldig optreden van Johnny Purple! In 2010 is volkszanger en ras-entertainer Johnny Purple geboren als typetje bij het tonpraten. Hij werd in 2013 bekend met de carnavalskraker Een geit in het café. Hiermee kwam hij zelfs bij het landelijke televisieprogramma De Wereld Draait Door. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in het presenteren van evenementen en het zingen van gezellige feestnummers!

Blauwe Zondag 2016

De Blauwe Zondag is ontstaan uit de behoefte van mensen met een vorm van autisme. Voor veel mensen is het maar een vreemde eend in de bijt een Blauwe zondag op de Tilburgse kermis. Initiatiefnemer Gijs Franken staat echter al vijf jaar achter zijn concept, wat zo langzamerhand een vaste plaats lijkt te veroveren op de kermis in Tilburg. De initiatiefnemer van Autilook, een website met informatie over autisme is zelf een echte Tilburger en heeft zelf autisme. Zijn doel met Autilook is om mensen voor te lichten en de vele vooroordelen wat weg te nemen. Dit wordt de lustrumeditie van Blauwe Zondag.

Wil je mee met deze groepjes? Meld je tijdig aan via de website van Blauwe Zondag. Bekijk hier alvast de foto’s van vorig jaar om in de stemming te komen.

 

Ben je benieuwd naar alle foto’s die Corné Hannink maakte tijdens de Tilburgse Kermis op Blauwe Zondag van vorig jaar? Bekijk dan hier het volledige fotoboek.

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!

Locatie

Reageer op dit bericht