Agenda

Blauwe zondag

Blauwe Zondag 2017

Wanneer: 23 juli 2017 van 12:00 tot 14:00 Waar: Tilburgse Kermis

Blauwe Zondag 2017

Blauwe Zondag is een dag speciaal voor mensen die van de kermis houden, maar niet alle prikkels die een ‘normale’ kermis met zich mee brengt als prettig ervaren. Tijdens de eerste zondag van de Tilburgse kermis is er twee uur lang een prikkelarme kermis met minder geluid en muziekprikkels.

Voor wie is Blauwe Zondag?

Mensen met autisme, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel krijgen op een ‘normale’ kermis teveel prikkels. Speciaal voor deze groep is er op 23 juli tussen 12.00 en 14.00 uur de zogenaamde Blauwe Zondag.

Op 23 juli gaat het geluid op de Tilburgse kermis uit en worden de lichten gedimd. Blauwe Zondag is het idee van Gijs Franken, oprichter van Autilook. Zijn doel was en is: mensen met autisme en hun naasten samenbrengen en deelname aan de kermis mogelijk maken voor deze doelgroep. Alle attracties van de Tilburgse Kermis zullen op de 23e van 12 tot 14 ‘prikkelarm’ draaien. Doordat het geluid uit is en de lichten worden gedimd is de kermis een stuk rustiger. Het is de zesde keer dat de Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis georganiseerd wordt. 

Dhr. Franken organiseert dit evenement samen met de gemeente, de kermisexploitanten, de Tilburgse Kermis en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Deelname aan Blauwe Zondag is gratis. De entreegelden van de attracties en overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Programma

Blauwe Zondag vindt in 2017 plaats op zondag 23 juli, tijdens de eerste zondag van de Tilburgse kermis. Om 12.00 uur wordt Blauwe Zondag officieel geopend. Deze opening duurt tot 14.00 uur.

Blauwe Zondag 2017

  • Datum: zondag 23 juli 2017
  • Tijd: 12.00 – 14.00 uur
  • Locatie: De Tilburgse kermis

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit bericht