Agenda

blauwe zondag 2018

Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis

Wanneer: 22 juli 2018 van 12:00 tot 14:00 Waar: Tilburgse Kermis Entree: Gratis

Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis

Mensen met autisme, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel, (jonge) kinderen en volwassenen krijgen op een ‘normale’ kermis soms teveel prikkels. Speciaal voor deze groep bestaat de Blauwe Zondag.

Op 22 juli tussen 12 en 14 uur draaien alle attracties van de Tilburgse Kermis ‘prikkelarm’. Doordat het geluid uit is en de lichten worden gedimd is de kermis een stuk rustiger. Het is de zevende keer dat de Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis georganiseerd wordt.

Blauwe Zondag 2018

Initiatiefnemer Gijs Franken: “Ik wil mensen met autisme, NAH en epilepsie en hun naasten samenbrengen zodat iedere doelgroep kan genieten van de Tilburgse Kermis. Ik ben er trots op dat de gemeente Tilburg en de kermisexploitanten hieraan meewerken en een bezoek aan de kermis mogelijk maken voor iedereen.”

Over de Tilburgse Kermis

Met ruim 230 attracties is de Tilburgse kermis de grootste kermis van de Benelux. De Tilburgse binnenstad verandert van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli 2018 weer in één groot feest. Niet alleen de kermis zelf is een bezoekje waard, ook de feestjes eromheen mag je eigenlijk niet missen.

De Tilburgse kermis trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers en dat maakt het meteen het grootste evenement van de stad. Tijdens de kermis zijn er verschillende themadagen: Blauwe Zondag, Gehandicaptenmiddag, Kindermiddag, Caribbean Night en natuurlijk Roze Maandag.

Locatie

Reageer op dit bericht