Agenda

Boeken rond het Paleis

Boeken rond het Paleis 2018 in centrum Tilburg

Wanneer: 26 augustus 2018 van 10:00 tot 17:00 Waar: Willemsplein Entree: Gratis

Boeken rond het Paleis 2018 in centrum Tilburg

Op zondag 26 augustus 2018 staat het centrum van Tilburg van 10:00 tot 17:00 uur in het teken van de boekenmarkt Boeken rond het Paleis. Deze sfeervolle boekenmarkt, georganiseerd door de Stichting dr. P.J. Cools msc, vindt dit jaar voor de 21e keer plaats. 

Dit jaar is er meer aanbod, meer kramen en (hopelijk) ook meer Vlaamse deelnemers. Ook moet de presentatie van de kramen dit jaar beter worden en keert het Kinderplein terug. Daarnaast is er wederom een gevarieerd literair programma. Kortom, dit wordt weer een mooie editie.

Boeken rond het Paleis

Boeken rond het Paleis is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt als een van de populairste van ons land. De markt wordt ook dit jaar weer ondersteund door een aantrekkelijk literair en muzikaal programma, op diverse locaties, in samenwerking met vele culturele organisaties.

Kinderplein

Vorig jaar voor het eerst, dit jaar keert het terug: het Kinderplein. Er is extra aandacht voor de toekomstige vaste bezoekers, namelijk de huidige jeugd. Dit jaar wordt het Kinderplein gerealiseerd in samenwerking met Boekhandel Gianotten Mutsaers. Op locatie in de Emmapassage zijn er diverse gratis (lees- en boek) activiteiten voor kinderen en jeugd van alle leeftijden.

 • Ze beginnen om 10:30 uur met Theater Luister. Spannende verhalen voor kinderen van 2 tot 7 jaar
 • Om 11:30 uur leest de Tilburgse schrijfster Els Coone voor uit haar nieuwste kinderboek: Jan en Jetje
 • Vanaf 12:00 uur kun je zelf een boek schrijven of tekenen
 • In de middag komt er ook een schrijver of schrijfster van kinderboeken vertellen over zijn of haar werk. Wie dat is, houden we nog even geheim. Houd de website in de gaten
 • Voor elk deelnemend kind is er een klein presentje

Literair programma

In de bibliotheek op het Koningsplein is er tussen 13:30 en 16:00 uur een (gratis) literair programma.

 • Korte opening door de Tilburgse wethouder cultuur Marcelle Hendrickx en directeur-bestuurder van Bibliotheek Midden-Brabant Peter Kok
 • Een spoken word optreden van Onias Landveld. Hij schrijft, spreekt, dicht en boeit. Sinds augustus 2017 is hij voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg
 • De Tilburg Cowboys presenteren Book To Be’, een uitgeverij van boeken die niet geschreven zijn. Van verhalen waar niet snel naar wordt gevraagd, maar die het wel verdienen om gedeeld of verteld te worden
 • Foto zoekt tekst’, een schrijfopdracht voor leden van de Schrijfateliers van de Bibliotheek Midden-Brabant. Korte teksten bij foto’s van de Tilburgse fotograaf Paul BogaersDe drie winnaars lezen hun tekst voor en de foto’s worden getoond.
 • Een uniek dubbeloptreden van Marije van Pamelen, de derde Junior Stadsdichter van Tilburg, samen met vader Frank van Pamelen, oud Stadsdichter.
 • In het kader van het spannende boek: een optreden van Tomas Ross, al meer dan dertig jaar een van de meest toonaangevende thrillerauteurs van Nederland. Ross wist al drie keer de Gouden Strop in de wacht te slepen. Ross publiceerde dit jaar ‘Het verdriet van Wilhelmina’, een roman waarin Wilhelmina en Churchill een hoofdrol spelen.
 • Een presentatie van Ingrid Oonincx. Zij komt uit Tilburg, is lid van het schrijverscollectief Moordwijven en is ook bekend als columniste van het Brabants Dagblad. Met Pretty Boy publiceerde ze eerder dit jaar haar vijfde roman. Volgens website Thrillzone ‘haar beste werk ooit’.
 • Ross en Oonincx gaan daarna, onder leiding van journalist Joep Trommelen, in gesprek met elkaar en met het publiek.
 • Op de markt zelf: Literaire pop-up optredens tussen de boekenkramen. Verschillende muzikale optredens van Tilburgse conservatorium studenten verspreid over de hele boekenmarkt. Geïnspireerd door boeken en literatuur. In samenwerking met Tilt.

Kraam informatie

Wil je een kraam huren en zelf boeken verkopen? Dat kan! De kraamprijzen bedragen €50,- (max. 3 stuks) voor een kraam van 4 x 2 meter. Voor meer informatie over het inschrijven kun je online terecht. Wil je meteen een inschrijfformulier aanvragen, dan kan dat via boekenmarkttilburg@gmail.com.

Voor een terugblik van een eerdere editie kun je het fotoalbum bekijken. Foto’s gemaakt door Jules van Iperen.

Locatie

Reageer op dit bericht