Agenda

boeken rond 't paleis

Grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland: Boeken rond ’t Paleis

Wanneer: 25 augustus 2019 van 10:00 tot 17:00 Waar: Binnenstad Tilburg (centrum) Entree: Gratis

Grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland: Boeken rond ’t Paleis

De tweeëntwintigste editie van Boeken rond het Paleis staat zondag 25 augustus in het teken van lokale dichters en schrijvers. Tijdens de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland maakt A.H.J. Dautzenberg zijn debuut als Tilburgs nieuwe stadsdichter. De huidige, Onias Landveld, draagt het stokje aan hem over. Op een podium in een tent op het Koningsplein krijgen schrijvers uit de regio de kans zichzelf aan het publiek te presenteren en ook tussen de kramen wordt het publiek vermaakt met pop-up Street Poetry.

Stichting Cools, de organisator van Boeken rond het Paleis, heeft wederom ruim tweehonderd kramen verhuurd aan boekenverkopers. De laatste jaren trok de boekenmarkt telkens zo’n twintigduizend bezoekers en is daarmee een van Tilburgs grootste publieksevenementen. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is als vanouds gratis toegankelijk.

Stichting Cools werkt tijdens Boeken rond het Paleis samen met de Bibliotheek Midden-Brabant, lokale boekhandels en de gemeente Tilburg. Voor het tweede jaar zijn Koningsplein, Katterug en Paleisring het decor. De werkzaamheden aan stadskantoren op Willemsplein, Stadhuisplein en Stadhuisstraat zijn nog steeds in volle gang.

Andere invulling

Het literaire programma tijdens Boeken rond het Paleis krijgt dit jaar een andere invulling. Tijdens eerdere edities haalde Stichting Cools bekende schrijvers naar Tilburg en speelde dit literaire deel van de markt zich af in de bibliotheek aan het Koningsplein. Nu de bieb is verhuisd naar de LocHal in de Spoorzone, is gekozen voor een tent met een podium op de boekenmarkt zelf. In die sfeervolle ambiance hoopt Cools een groter publiek te bereiken. In de tent vinden de hele dag activiteiten plaats die gratis toegankelijk zijn. Schrijvers uit Tilburg en omgeving mogen zich in de tent presenteren en de tent is de plaats waar Dautzenberg officieel wordt geïnstalleerd. Ook is er een door de Bibliotheek Midden-Brabant verzorgd kinderprogramma.

Meer informatie over Stichting Cools en Boeken rond het Paleis is te vinden op www.stichtingcools.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht