Agenda

Stephan Enter

Boekenweek 2020 in Gianotten Mutsaers met Stephan Enter

Wanneer: 7 maart 2020 van 14:00 tot 15:00 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis

Boekenweek 2020 in Gianotten Mutsaers met Stephan Enter

De 85e Boekenweek staat voor de deur, met dit jaar als thema rebellen en dwarsdenkers. Het boekenweekgeschenk is geschreven door Annejet van der Zijl, Leon en Juliette. Een 19e eeuwse liefdesgeschiedenis tussen een blanke man en een slavin. Je krijgt dit boekje cadeau bij besteding van €15,- aan Nederlandse boeken in de week van 7 t/m 15 maart.

Om de Boekenweek te vieren zijn er natuurlijk weer meerdere evenementen in de winkel. Ga naar de website voor het volledige boekenweekprogramma bij Gianotten Mutsaers.

Interview met Stephan Enter

Zaterdag 7 maart 2020 is Stephan Enter van 14.00 tot 15.00 uur bij Gianotten Mutsaers te gast om te praten over zijn nieuwe roman, Pastorale.

Zomer, jaren tachtig. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Oscar, in zijn voorlaatste schooljaar, kijkt uit naar het moment waarop hij net als zijn zus kan gaan studeren en de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad en vraagt zich af hoe ze zich inmiddels moet verhouden tot haar religieuze opvoeding.
Pastorale gaat over een eerste, onhandige verliefdheid. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als KNIL-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken.

Stephan Enter

Stephan Enter debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs 2000. In 2004 publiceerde hij de roman Lichtjaren, die eveneens op de shortlist voor de Librisprijs terechtkwam. In 2007 verscheen Enters tweede roman Spel.
Grip (2011) werd bejubeld in de media. De roman was genomineerd voor de Librisprijs en de Ako Literatuurprijs en won de Gouden Boekenuil Lezersjuryprijs en de F. Bordewijk-prijs. In 2012 is de C.C.S. Crone oeuvreprijs aan Stephan Enter toegekend. De in 2015 verschenen roman Compassie werd eveneens goed ontvangen en belandde op de shortlists voor de ECI-literatuurprijs en de Fintro-literatuurprijs.

Joyce van der Horst, hoofdredacteur bij Het Wereldpodium, is degene die het interview afneemt. Het interview is gratis toegankelijk. Reserveren is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl.

Locatie