Agenda

Schrek de musical

BOeMS: Shrek de musical in Jan van Besouw

Wanneer: 12 januari 2019 van 20:00 tot 23:00 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: €17,50
Bestel tickets

BOeMS: Shrek de musical in Jan van Besouw

We zijn allemaal freaks… Dat is de conclusie van de BOeMS-leden die op dit moment druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de musical Shrek. Twee jaar geleden stond musicalvereniging BOeMS nog met het gewaagde Cabaret op de planken. Maar van 11 t/m 13 januari 2019 neemt BOeMS haar publiek mee naar de wereld van Shrek. Een wereld met zompige moerassen, sprookjesachtige taferelen en natuurlijk die grote groene Oger. Maar vooral: een wereld vol freaks.

Shrek de musical

De spelers van BOeMS kruipen in Shrek in de huid van allerlei sprookjesfiguren. Van Roodkapje en de wolf tot Assepoester: allemaal komen ze voorbij. En allemaal worden ze gezien als freaks omdat ze anders zijn. De één is een hysterische puber, de ander een travestiet, weer een ander loopt mank. Maar niemand kan tippen aan hem, want dat rare, groene monster is pas écht anders. Shrek lijkt in de verste verte niet op de ridder op het witte paard die de prinses gaat redden van de draak en dat bezegelt met een betoverende kus. In tegendeel, hij is stug, chagrijnig, lomp, luidruchtig en laat scheten. Maar wie verder kijkt dan die buitenkant, ziet dat Shrek diep van binnen eigenlijk heel lief en romantisch is. Juist door te zijn wie hij is, met alles erop en eraan, verovert hij uiteindelijk dat wat hij het allerliefste wil: de liefde van Fiona.

Shrek

Zo leren Shrek en alle andere sprookjesfiguren dat wie je bent belangrijker is dan hoe je eruit ziet. Een prachtige boodschap in een tijd waarin er zoveel draait om de buitenkant. Waar er zoveel verscholen gaat achter al die likes, posts en volgers op sociale media. Want, denken de spelers van BOeMS, is er niet bij iederéén wel een steekje los? Hebben wij niet allemáál onze eigenaardigheden of bijzonderheden? En zijn wij in feite dus niet allemáál freaks?

Laat je verrassen door deze hilarische, swingende familiemusical en zie hoe heerlijk het is om te zijn wie je bent! BOeMS staat van 11 tot 13 januari in Jan van Besouw in Goirle.

Locatie

Reageer op dit bericht