Agenda

Bookstore Day bij Boekhandel Gianotten Mutsaers

Bookstore Day bij Boekhandel Gianotten Mutsaers

Wanneer: 29 april 2017 van 11:00 tot 16:30 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis

Bookstore Day bij Boekhandel Gianotten Mutsaers

Op 29 april 2017 vindt de eerste Independent Bookstore Day plaats, een dag om te vieren dat een boekwinkel meer is dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats.

Bookstore Day

11.00-12.00 uur ‘Minicursus schrijven voor kinderen’ door Annemarie Bon.

Heeft u altijd al zin gehad om voor kinderen te gaan schrijven? Ter gelegenheid van Bookstore Day zal kinderboekenschrijfster Annemarie Bon een minicursus verzorgen. U krijgt veel schrijftips, maar gaat natuurlijk ook zelf even aan de slag met een speelse oefening. Ook is er volop tijd voor vragen. Geen kosten maar aanmelden is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl

Van 12.15-13.00 uur draait DJ Dano, Daniël Leeflang, pionier van de gabberhouse.

Eind 2016 verscheen zijn biografie Wat de fok ouwe. DJ Dano was in de jaren negentig een van de bekendste DJ’s van de wereld. Hij was de koning van de grootste en meest extreme jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend: gabber. Maar met het succes kwam ook de onrust en de angst.

14.00-14.30 uur Ties Teurlings

In Krentenkoppen zijn de bezoeken van Ties aan zijn opa en oma verzameld. Hij documenteert hun aftakeling op humoristische maar eerlijke wijze. Het resultaat is een scherp geobserveerd en ontwapenend verhaal, even tragisch als hartverwarmend.

14.30-15.00 uur David Pefko

Schreef Daar komen de vliegen en het voorseizoen. Vertelt en leest voor uit eigen werk.
Bijna zes jaar deed Gouden Boekenuil-winnaar David Pefko over de opvolger van Het voorseizoen. Intussen zat hij in de nor, kreeg een zoon en verhuisde achttien keer in twee jaar. Nu komt hij door de grote poort terug met Daar komen de vliegen, een hallucinante roman over de neergang van een joodse geldtycoon, gemodelleerd naar Bernie Madoff.

15.00-15.30 uur Lieke Kézér

Lieke Kezer. Debuteerde eind vorig jaar met de afwezigen. Vertelt over en leest voor uit eigen werk. Jarenlang bouwde journaliste Lieke Kézér (1976) in haar hoofd en op papier aan ‘De afwezigen’. Een verhaal over ambities en opportunisme, over verlies en loslaten en over hoe je verleden je toekomst bepaalt.

15.30-16.00 uur Henk van Straten

Schreef Bidden en vallen. Is columnist voor De Volkskrant. Onlangs verscheen Wij zeggen hier niet halfbroer. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur. Zoals Van Straten zelf zegt: ‘Gewoon een jeugd, net zoals mijn leven gewoon een leven is.’

16.00 uur-16.30 uur Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde drie romans en vijf dichtbundels, waarvan Sanatorium de meest recente is. In 2016 verscheen haar vierde roman Afscheidstournee. Momenteel werkt ze aan een essaybundel, die najaar 2017 zal verschijnen.

Van harte welkom op deze bijzondere dag!

Locatie

Reageer op dit bericht