Agenda

Hybrids

Brief Encounters in de Oude Warande

Wanneer: 2 september 2017 van 14:00 tot 17:00 Waar: Oude Warande Entree: €5,-

Brief Encounters in de Oude Warande

De Oude Warande, misschien wel het mooiste stuk natuur in de regio, kennen we natuurlijk allemaal als heerlijke locatie om te wandelen. Sinds een aantal jaar wordt er onder de naam Lustwarande echter ook jaarlijks kunst in het park geëxposeerd, ook nu weer. Tot eind september laten kunstenaars uit binnen- en buitenland artistieke reflecties op het begrip natuur zien in de expositie Disruption – Remapping Nature.

Op zaterdag 2 september pakt Lustwarande nog groter uit. Dan organiseert dit platform voor hedendaagse sculptuur namelijk een uniek evenement waarbij je op één middag event sculptures kan zien van Jasper Griepink (NL) en Vincent Olinet (FR). Het gaat hier om tijdelijke sculpturen, die in tijd variëren maar waar aan het einde van de dag niets meer van over blijft. De werken zijn maar één middag te beleven.

Brief Encounters

Deze event sculptures vinden voortaan jaarlijks plaats, onder de naam Brief Encounters, wat staat voor korte ontmoetingen. De eerste editie op 2 september duurt van 14:00 tot 17:00 uur. Jasper Griepink voert samen met kunstenaar, musicus en performer Maia Lyon Daw een performance uit bij zijn werk Grove 2.0 – Kapel van de Wilde Wijsheid dat hij voor Disruption – Remapping Nature gemaakt heeft. Het optreden is geïnspireerd op Keltische rituelen en is een ode aan de natuur. Tijdens de performance gaat de kunstenaar een interactie met het aanwezige publiek aan.

De Franse kunstenaar Vincent Olinet ontwerpt een tafel waarop hij historisch kristalwerk presenteert, gegoten in een wel heel kwetsbaar materiaal, dat heel snel zal vergaan. De kunstenaar is geen onbekende bij Lustwarande. In 2008 maakte de Fransman een Barok hemelbed dat midden op de Franse vijver tussen de bloeiende waterlelies dreef. Dit werk, Pas Encore Mon Histoire, was destijds de absolute publieksfavoriet.

Eenmalige kans

Brief Encounters ’17 is op zaterdag 2 september van 14:00 – 17:00 uur te bezoeken. De verzochte entree voor dit evenement is €5,- voor volwassenen en €4,- voor studenten. Nog geen achttien jaar oud? Dan mag je de expositie gratis bezoeken. Je kunt de entree betalen bij de kassa of bij paviljoen Grotto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Auberge du Bonheur aan de Bredaseweg.

Groepsexpositie bij Lustwarande

De groepsexpositie Disruption – Remapping Nature, met nieuwe werken van tien Europese kunstenaars, is nog te bezoeken tot en met 24 september van zonsopkomst tot zonsondergang.

Locatie

Reageer op dit bericht