Agenda

1969-Butch-Cassidy-and-the-Sundance-Kid-07

Butch Cassidy and the Sundance Kid bij Cinecitta

Wanneer: 16 september 2017 van 16:00 tot 21:00 Waar: Cinecitta Entree: vanaf €9,50
Bestel tickets

Butch Cassidy and the Sundance Kid bij Cinecitta

Cinecitta en Tilburg Fietst hebben vorig jaar de klassieker De Italiaanse Fietsendieven van Vittorio de Sica vertoond met na afloop een heerlijke spaghetti-maaltijd. Dit jaar staat de met vier Oscars bekroonde film Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969 op het programma, en wel op zaterdag 16 september.

De film zal worden ingeleid en na afloop serveert Cinecitta heerlijke chili con carne om de filmbeleving compleet te maken.

Butch Cassidy and the Sundance Kid

Dit is een klassieke western, gebaseerd op de criminele carrières van de beruchte bandieten Butch Cassidy (geboren in 1866 als Robert Leroy Parker en volgens een eerste lezing gedood in 1909 tijdens een shoot-out te Bolivia, terwijl anderen het erop houden dat hij in 1937 zou zijn overleden) en The Sundance Kid (geboren in 1866 als Harry Longbaugh, gedood in 1909 te Bolivia, samen met Butch Cassidy, doch volgens een zus van Butch zou hij, onder een schuilnaam, nog tot 1957 hebben geleefd!).

Het is een geromantiseerde vertelling over twee van Amerika’s bekendste outlaws, naar een meesterlijk scenario van William Goldman, die er prompt een Oscar voor in ontvangst mocht nemen. Paul Newman (1925-2008) en Robert Redford (zijn definitieve doorbraak als filmster!) zijn prima in de hoofdrollen, met goede bijrollen van Katherine Ross, Strother Martin, Henry Jones, Jeff Corey en George Furth. Prachtig camerawerk van Conrad Hall (Oscar voor “beste fotografie”), voor het grootste gedeelte in kleur, met de techniek van overbelichting gefilmd, en gedeeltes (zoals de opening) in sepia.

De muzikale score staat op naam van componist en liedjesschrijver Burt Bacharach,  Al met al geen muziek die men direct zou verwachten in een western, maar desalniettemin goed geslaagd. Deze viervoudige Oscarwinnaar (productie John Foreman), onder regie van George Roy Hill (1921-2002), is een absolute aanrader, al was het maar door de vernieuwende aanpak van het genre.

Op zaterdag 16 september heb je de unieke kans om deze film op het grote doek te beleven!  Deze klassieke parel is in 2003 geselecteerd voor conservering in het National Film Registry van de Amerikaanse Library of Congress vanwege de culturele, historische en esthetische waarde.

In het kort

  • Datum: zaterdag 16 september 2017
  • Aanvang: 16.00 uur
  • Locatie: Cinecitta
  • Entree: €9,50 | met chili con carne €15,-
  • Tickets kun je online bestellen of kopen aan de kassa.

Locatie

Reageer op dit bericht