Agenda

carnaval tilburg 2018

Carnaval in Tilburg Kruikenstad

Wanneer: 9 februari 2018 tot 13 februari 2018 Waar: Carnavalsstichting Tilburg Entree: Gratis

Carnaval in Tilburg Kruikenstad

Van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 13 februari 2018 is het carnaval in Tilburg. De stad kleurt groen-oranje, burgemeester Noordanus maakt plaats voor Prins carnaval en Tilburg verandert in Kruikenstad. Lees hier alles over carnaval Tilburg 2018.

Carnaval Tilburg 2018

Zaterdag 10 februari wordt de sleutel van Tilburg tijdens d’n Inhaol overhandigd en gaat carnaval officieel van start, maar zoals in veel Brabantse steden begint het feestje op vrijdag al. Zondag is de drukste dag van Kruikenstad, dan vindt namelijk de carnavalsoptocht in Tilburg plaats. Ook wel D’n Opstoet genoemd door Kruiken. Een ander geliefd evenement is het jaarlijks terugkerende Kruikenstad in Koor op carnavalsmaandag. In de stijl van het populaire Tilburg Zingt wordt er op de het Heuvelplein meegezongen met de populairste carnavalshits.

Speciaal voor de kleinste kruiken vindt op de laatste carnavalsdag de Kènderstoet plaats, oftewel: de kinderoptocht. Dan staat Tilburg in het teken van kindercarnaval. In de avond eindigen de vijf dagen carnaval in Kruikenstad met Et Sebiet. De woensdag na carnaval gaat officieel de vastenperiode in. Dan kan het askruisje gehaald worden en worden de vitamientjes bijgevuld tijdens het haring happen.

Carnavalsmotto 2018

Het motto voor carnaval 2018 is: Zot zo meuge? De vraag staat voor de uitdrukking ‘Is ’t goed zo?’ of ‘Mag ’t zo?’ Deze vraag past bij carnaval. Carnaval is immers het jaarlijkse feest waarbij bijna alles mag. Je kunt je anders kleden en anders doen, lekker uit je dak gaan, je met vrienden storten in het feestgedruis! Hou je dus vooral niet in bij carnaval 2018!

carnaval tilburg 2018

Route carnavalsoptocht Tilburg

De route van de carnavalsoptocht kan nog wel eens veranderen. Om een idee te krijgen waar D’n Opstoet voorbij komt, kun je hier de route van de optocht hieronder eens bekijken. Ook beschreven we eerder al eens de leukste plekjes langs de route.

carnavalsoptocht tilburg

Carnavalskwèèkers

De Kwèèker, die kende gij natuurlijk wel. Kaartjes met typisch Tilburgse uitspraken, ingezonden door Kruiken. Sinds 2005 verzamelt Tilburg.com uitspraken en worden deze Kwèèkers tijdens carnaval verspreidt, ook zijn de uitspraken te vinden in de welbekende kwèèkerapp. Wil je ook een eigen Kwèèker? Stuur dan jouw suggestie in:

Inzending carnavalskwèèker

  • Vul hier jouw Kweeker in

In de stemming komen

Wil je al in de stemming komen voor carnaval in Tilburg? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht