Agenda

carnavalsoptocht tilburg

Carnavalsoptocht in de Tilburgse binnenstad

Wanneer: 11 februari 2018 van 12:30 tot 17:00 Waar: Carnavalsstichting Tilburg Entree: Gratis

Carnavalsoptocht in de Tilburgse binnenstad

Van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 13 februari 2018 is het carnaval in Tilburg. De stad kleurt groen-oranje, burgemeester Weterings maakt plaats voor Prins carnaval en Tilburg verandert in Kruikenstad. Op carnavalszondag vindt de carnavalsoptocht Tilburg plaats in de binnenstad.

Oja, check ook eens dit artikel met de beste plekjes om naar de optocht te kijken. Check dit artikel voor de leukste feestjes.

Carnavalsoptocht Tilburg

Zondag is de drukste dag van Kruikenstad, dan vindt namelijk de optocht in Tilburg plaats. Ook wel d’n Opstoet genoemd door Kruiken. De route van d’n Opstoet is dit jaar vooralsnog niet gewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel. Dit jaar voor de derde keer met een grootse inhaal van de deelnemers op de Heuvelring. De vertrektijd is om 12.30 uur en de prijsuitreiking, de prijsuitreiking op de Heuvel is om 17.00 uur.

opstoet-route

Tribunes langs de route

Er komen dit jaar opnieuw tribunes langs de route te staan. Deze zijn te vinden bij de finish op de Heuvelring. Ongeveer ter hoogte van MIDI Tilburg. Gezien de verwachte drukte kan het best zijn dat deze snel vol zitten, maar wees gerust; langs de hele route is plek genoeg om te kijken! Er zijn speciale plaatsen geregeld voor de mindervalide toeschouwers van d’n Opstoet. Voor de Gallery, op de Heuvelring, wordt met dranghekken een speciaal vak gecreëerd voor rolstoelen. Er is hier beperkte capaciteit.

Handig om te weten

De Prinsewagen stopt ook dit jaar weer op de Paleisring voor het Defilé, oftewel: een groot feest in samenwerking met de horeca. Op de Heuvel vindt aan het einde van de optocht Et Onthaol plaats, een groot feest waarbij alle wagens goed bekeken kunnen worden. Hier staan ook de tribunes en verschillende bars. Wil je zelf trouwens meedoen aan de optocht? Dan kun je je daarvoor inschrijven via deze pagina.

Carnavalswagens

Jaarlijks doen er prachtige carnavalswagens, groepjes en orkesten mee aan D’n Opstoet. In verschillende categorieën worden deze door de jury en door het publiek beoordeeld. Benieuwd wie vorig jaar in de prijzen viel tijdens de carnavalsoptocht van Tilburg? Bekijk dan ook eens de uitslag van 2017.

In de sfeer komen

Ben jij benieuwd hoe zo’n Opstoet in Kruikenstad eraan toe gaat? Of heb jij zin om al in de stemming te komen voor de carnavalsoptocht van dit jaar? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

Kènderstoet

De kinderoptocht, ook wel de Kènderstoet genoemd, vindt op de laatste carnavalsdagplaats. Op dinsdag 13 februari lopen grote groepen kinderen door het centrum van Tilburg om hun mooiste creaties te laten zien. Aansluitend zijn er veel feestjes in de stad speciaal voor de kleinste kruiken en hun ouders.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht