Agenda

carnavalsoptocht tilburg

D’n Opstoet van Kruikenstad tijdens halfvasten (AFGELAST!)

Wanneer: 22 maart 2020 Waar: Binnenstad Tilburg

D’n Opstoet van Kruikenstad tijdens halfvasten (AFGELAST!)

Op zondag 23 februari D’n Opstoet in Kruikenstad afgelast door de gemeente. Maar we hoeven niet te treuren, D’n Opstoet vindt gewoon plaats alleen iets later dan gepland! Op zondag 22 maart, tijdens halfvasten, kleurt Tilburg nog even groen-oranje tijdens het grootste evenement van carnaval in Kruikenstad.

Carnavalsoptocht Tilburg 2020

Zondag is traditioneel de drukste dag voor de Kruiken, dan vindt namelijk de carnavalsoptocht plaats, ook wel d’n Opstoet genoemd. Dat betekent dat Tilburg van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht in één groot festivalterrein verandert. Niet alleen in de kroegen is het feest, ook langs de route organiseren bewoners feestjes en vind je fijne feestjes. Wil je carnaval beleven als een échte Kruik? Dan kun je deze dag niet missen! D’n Opstoet vindt in 2020 op 22 maart plaats, nadat deze eerder werd afgelast op 23 februari.

Route d’n Opstoet

Vanaf de Piushaven trekt de carnavalsoptocht met haar vele praalwagens door de stad. De tocht trekt langs de St. Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvelring, Piusplein, Paleisring, Schouwburgring en gaat dan de Oude Markt op.

Vanaf dat moment gaat de wijziging ten opzichte van vorig jaar in. D’n Opstoet slaat namelijk af richting het Radiopleintje om vanuit daar via de Nieuwlandstraat en Stationstraat richting de Spoorlaan te gaan. Zoals je gewend bent stopt d’n Opstoet op de Heuvelring en vindt de prijsuitreiking om 17:00 uur plaats op d’n Heuvel.

Defilé van de Prins

Het Defilé van de Prins staat op de Paleisring op het programma. De Prinsenwagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsenwagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Kènderstoet

Op de carnavalsdinsdag (25 februari 2020) komt carnaval pas écht tot leven voor alle kruikenkinderen: de Kènderstoet trekt dan door Kruikenstad! Er zal overal carnavalsmuziek klinken, er is veel publiek en uiteraard is Prins Carnaval samen met zijn gevolg van de partij. Wil jij ook mee doen? Dat kan alleenig, meej z’n tweej of met een groep(je).

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht