Agenda

carnavalsoptocht tilburg

Carnavalsoptocht van Tilburg Kruikenstad (afgelast)

Wanneer: 14 februari 2021 Waar: Carnavalsstichting Tilburg Entree: Gratis

Carnavalsoptocht van Tilburg Kruikenstad (afgelast)

UPDATE: VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT HET OPENBARE CARNAVAL IN KRUIKENSTAD NIET DOOR. ONLINE CARNAVALSINITIATIEVEN ZULLEN IN ONZE AGENDA KOMEN TE STAAN.

Van 12 tot en met 16 februari is het carnaval in Kruikenstad. Traditioneel is zondag één van de drukste dagen, dan vindt namelijk de carnavalsoptocht van Tilburg Kruikenstad plaats! De stad kleurt tijdens d’n Opstoet groen-oranje en overal vind je feestjes en evenementen.

Tilburg verandert van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht in één groot festivalterrein. Niet alleen in de kroegen is het feest, ook langs de route organiseren bewoners feestjes en vind je fijne feestjes. Wil je carnaval beleven als een échte Kruik? Dan kun je deze dag niet missen! D’n Opstoet vindt in 2021 op 14 februari plaats, op Valentijnsdag dus!

Carnavalsoptocht Tilburg

De route van de carnavalsoptocht is meestal hetzelfde, hoewel deze vorig jaar een klein omweg maakte vanwege de wegwerkzaamheden. D’n Opstoet vertrekt jaarlijks in de Piushaven en trekt via de St. Josephstraat, Korte Heuvel, het Piusplein, Paleisring het Dwaalgebied door. De precieze route wordt begin 2021 bekend gemaakt, dan vind je deze in dit artikel terug.

Defilé van de Prins

Het Defilé van de Prins staat op de Paleisring op het programma. De Prinsenwagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsenwagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Kènderstoet

Op de carnavalsdinsdag (16 februari) komt carnaval pas écht tot leven voor alle kruikenkinderen: de Kènderstoet trekt dan door Kruikenstad! Er zal overal carnavalsmuziek klinken, er is veel publiek en uiteraard is Prins Carnaval samen met zijn gevolg van de partij. Wil jij ook mee doen? Dat kan alleenig, meej z’n tweej of met een groep(je).

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht