Agenda

Cinecitta International Film Festival bij Cinecitta Tilburg

Wanneer: 13 oktober 2021 om 19:30 uur tot 17 oktober 2021 om 21:00 uur Waar: Cinecitta
Bestel tickets

Cinecitta International Film Festival bij Cinecitta Tilburg

Van 13 tot en met 17 oktober vindt de derde editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Cinecitta Tilburg organiseert ook dit jaar weer een uniek boutique filmfestival waarin 17 speelfilms uit 15 verschillende landen worden vertoond. Cinefielen kunnen een filmische wereldreis maken, en daarnaast een bijzondere lunch met Filmmakers bijwonen. De kaartverkoop is zojuist van start gegaan via de site. Dit is voor mensen die nieuw zijn in de branche een ideale manier om eens kennis te maken met de wereld van films die er toch vaak anders aan toe gaat dan zoals we het in de bioscoop zien. Laat je verrassen door de diversiteit van de films en geniet! 

Onthulling programma

Het 013 Cinecitta International Film Festival heeft zijn volledige filmaanbod onthuld voor zijn derde, uitgebreide, editie, die plaatsvindt van woensdag 13 oktober tot en met zondag 17 oktober in Cinecitta Tilburg. De line-up, die dit jaar over vijf dagen verspreid (in plaats van vier) loopt met 17 films uit 15 landen, bevat 10 Nederlandse of Benelux-premières en één Europese première. Van de 17 films zijn er acht door vrouwen geregisseerd. Zie de website voor alle filminformatie en schema’s. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website en de kassa van Cinecitta. Festivalpassen zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa van Cinecitta.

Openingsavond

De opening van het festival op woensdag 13 oktober om 19:30 uur is de Nederlandse première van de publieksvriendelijke Zwitserse satirische komedie My Wonderful Wanda van regisseur Bettina Oberli. De afsluiting van het festival op zondag 17 oktober om 19:00 uur is de prijswinnaar What Do We See When We Look at the Sky? Van de Georgische regisseur Alexandre Koberidze.

Het programma

 • Slotavond – What Do We See When We Look at the Sky? – Georgië – Alexandre Koberidze
 • Openingsavond – My Wonderful Wanda – Zwitserland – Bettina Oberli – Nederlandse Première
 • Azor – Zwitserland – Andreas Fontana – Nederlandse Première
 • Bad Tales – Italië – Fabio & Damiano D’Innocezo – Nederlandse Première
 • Bebia, à mon seul désir – Verenigd Koninkrijk – Juja Dobrachkous
 • The Book of Delights – Brazilië – Marcela Lordy – Europese Première
 • Brother’s Keeper – Turkije – Ferit Karahan – Nederlandse Première
 • Celts – Servië – Milica Tomović – Nederlandse Première
 • Madalena – Brazilië – Madiano Marcheti
 • Moon, 66 Questions – Griekenland – Jacqueline Lentzou – Nederlandse Première
 • Moving On – Zuid-Korea – Yoon Dan-bi
 • No Choice – Iran – Reza Dormishian – Benelux Première
 • No Rest for the Old Lady – Roemenië – Andrei Gruzsniczki – Benelux Première
 • Pebbles – India – P.S. Vinothraj
 • The Siamese Bond – Argentinië – Paula Hernández – Benelux Première
 • Souad – Egypte – Ayten Amin
 • A Voluntary Year – Duitsland – Ulrich Köhler, Henner Winckler – Nederlandse Première

Bekijk voor alle draaitijden het programma.

Aanwezigheid van regisseurs

De organisatie van 013 CIFF is erg verheugd om aan te kondigen dat twee regisseurs hun aanwezigheid al hebben bevestigd. Reza Dormishian zal aanwezig zijn om zijn keiharde sociale drama No Choice te presenteren op donderdag 14 oktober om 19.00 uur in Cinema 1, en Henner Winckler, co-regisseur van de wrange komische A Voluntary Year, zal de film presenteren op zaterdag 16 oktober, om 21:15, ook in Cinema 1. Na afloop van de filmvertoningen houden beiden een Q&A met het publiek. Het festival verwacht binnenkort meer gasten aan te kondigen. Houd daarom vooral de site in de gaten.

”Na een heel moeilijk jaar in de filmwereld, zijn we verheugd om terug te komen met zo’n sterke lineup van films. En we zijn ontzettend blij om ze te presenteren zoals ze bedoeld zijn, niet online maar op het grote scherm in het gezelschap van cinefielen. De titels variëren van komedies tot mysteries tot humanistische drama’s, dus er is inderdaad voor elk wat wils in het programma. En tot slot zijn we er trots op dat we acht films van vrouwelijke regisseurs hebben geprogrammeerd. Zo dicht als je bij 50% kunt komen op een festival met een oneven aantal titels!”, aldus festivaldirecteur Jack Vermee.

De gratis, handige pocketguides met alle film en programma-informatie, in zowel het Engels als het Nederlands is verkrijgbaar bij Cinecitta, maar ook bij diverse podia in Tilburg en de regio.

Lunch met filmmakers

Het festival is verheugd een lunch met filmmakers aan te kondigen! Waarbij de eerste 15 gelukkige lokale filmmakers die kaartjes kopen de kans krijgen om te eten en filmervaringen te delen met de gastregisseurs en acteurs die aanwezig zijn op het 013 CIFF.

Over Cinecitta

Cinecitta is gehuisvest in een rijksmonument, gebouwd in 1877, en tussen 2012 en 2014 volledig gerenoveerd. Met de recente toevoeging van twee nieuwe filmzalen en een atrium, is er nog meer ruimte voor filmvertoningen en bijeenkomsten. In totaal telt Cinecitta vijf bioscoopzalen, een restaurant, een bar en een atrium van grootstedelijke allure. Cinecitta (een verwijzing naar de grote filmstudio in Rome), is daarmee een ideale filmfestival locatie voor zowel festivalgasten als bezoekers. Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films: juweeltjes uit alle windstreken, die de doorsnee Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen.

Locatie