Agenda

Martin Koolhoven

Cinecitta International Film Festival Tilburg

Wanneer: 22 oktober 2020 om 18:00 uur tot 25 oktober 2020 om 23:00 uur Waar: Cinecitta Entree: Prijs afhankelijk van aantal voorstellingen
Bestel tickets

Cinecitta International Film Festival Tilburg

Van 22 t/m 25 oktober vindt de tweede editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Cinecitta Tilburg organiseert wederom een uniek “boutique filmfestival”, waarin 13 speelfilms uit 13 verschillende landen worden vertoond. Cinefielen kunnen een filmische wereldreis maken, en daarnaast bijzondere masterclasses en Q&A’s met (inter)nationale filmmakers bijwonen. Vanaf maandag 21 september is het volledige programma bekend gemaakt via www.013ciff.com en zal de kaartverkoop van start gaan.

Filmfestival Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms uitgebracht, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de zevende kunstvorm – waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en een groot deel is niet eerder vertoond in Nederland.

Publieksprijs

Het 013 CIFF kent ook een publieksprijs. De winnaar van de meest populaire film van het publiek ontvangt zowel een geldprijs van € 1.000,- als de mogelijkheid om in de Nederlandse bioscopen te worden uitgebracht. Filmtheater Cinecitta draagt de kosten voor ondertiteling van de film en de distributie in de Benelux.

Cinecitta

Cinecitta is gehuisvest in een rijksmonument, gebouwd in 1877, en tussen 2012 en 2014 volledig gerenoveerd. Met de recente toevoeging van twee nieuwe filmzalen en een atrium, is er nog meer ruimte voor filmvertoningen en bijeenkomsten. In totaal telt Cinecitta, vanaf begin oktober, vijf bioscoopzalen, een restaurant, een bar, een atrium en een multifunctionele ruimte waar tijdens 013 CIFF workshops en masterclasses zullen plaatsvinden. Cinecitta (een verwijzing naar de grote filmstudio in Rome), is daarmee een ideale filmfestivallocatie voor zowel festivalgasten als bezoekers.

Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films: juweeltjes uit alle windstreken, die de doorsnee Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen.

Sfeer

Als je de eerste editie van het festival wilt herbeleven – of een idee wilt krijgen van 013 CIFF – bekijk dan hieronder de video.

013 CINECITTA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2020 from Cinecitta on Vimeo.

Locatie