Agenda

city food en film festival

City Food en Film Festival bij Cinecitta

Wanneer: 21 oktober 2018 Waar: Cinecitta Entree: €9,-
Bestel tickets

City Food en Film Festival bij Cinecitta

Een zondag smaakvolle documentaires kijken in combinatie met heerlijke gerechten nuttigen. Dat kan op zondag 21 oktober in CineCitta Tilburg. Na vier drukbezochte edities in de Verkadefabriek, Den Bosch komt het City Food en Film Festival on Tour naar Cinecitta.

City Food en Film Festival

Ze vertonen drie food films en in de Ristobar serveren ze bijpassende gerechten. Alle films hebben een uniek verhaal: je ziet topchefs en `s werelds beste bars en je wordt meegenomen in de wereld van Japanse noedel soep.

Het blijft niet alleen bij film want je krijgt een totale beleving. Naast de films kun je desgewenst genieten van de smakelijke gerechten die Cinecitta serveert. Bovendien organiseren ze een heuse proeverij van cocktails en de barmedewerkers zullen je informeren over de mogelijkheden wat je me (sterke) drank kunt creëren. Dit vindt plaats in de Ristobar tussen de tweede en derde film.

Film programma

11.00 uur | Constructing Albert: een film die je perfect kunt combineren met een voortreffelijke lunch bestaande uit Spaanse Tapas die ze speciaal voor dit evenement samenstellen.

Over de film: Nadat El Bulli, het grootste restaurant in de geschiedenis sluit, probeert chef Albert Adrià uit de schaduw van zijn oudere broer chef Ferran Adrià, te stappen. ’s Werelds meest ondergewaardeerde chef gaat op zoek naar zijn eigen succes met als doel; een van de beste restaurants ter wereld openen. Albert brengt vervolgens een revolutie teweeg in de manier waarop eten wordt ervaren.

13.30 uur | Schumann’s Bar Talks: deze film wordt aangekleed met een cocktail demonstratie en proeverij in de Ristobar.

Over de film: De legendarische Duitse Charles Schumann reist de wereld over op zoek naar ’s werelds beste bars. Deze film is niet alleen een ontdekkingsreis naar de mooiste bars, maar ook naar de mensen die ze tot leven wekken, want elke bar heeft zijn eigen verhaal, of die nu in Tokyo New York of Havana staat.

16.00 uur | Ramen Heads: na de film serveert onze chef een overheerlijke goed gevulde kom Japanse Ramen, dit gerecht nodigt uit om je vingers erbij af te likken.

Over de film: Duik met chef Osamu Tomita, de beste ramen chef van Japan, in de wereld van ramen; de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. Ramen fans reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Een bijzondere kijk op de cultuur rond het unieke en verleidelijke gerecht.

Kijk voor meer informatie op de website van Cinecitta.

Locatie

Reageer op dit bericht