Agenda

Coder Dojo

Workshop Coder Dojo bij Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 16 september 2017 van 12:30 tot 14:30 Waar: de Bibliotheek Wagnerplein Entree: gratis

Workshop Coder Dojo bij Bibliotheek Wagnerplein

Op zaterdag 16 september is er in de Bibliotheek Wagnerplein een workshop programmeren voor kinderen en tieners: Coder Dojo. De workshop is van 12.30 tot 14.30 uur. Tijdens de workshop kunnen de deelnemers zelf aan de slag om een eigen app te ontwerpen voor op de mobiele telefoon.

Coder Dojo

Tijdens een Coder Dojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar gratis en op creatieve wijze leren programmeren. Code Brabant organiseert deze workshop, om kinderen en tieners te laten zien hoe leuk programmeren is. Bij deze editie kunnen kinderen zelf aan de slag om een eigen app te ontwerpen voor op de mobiele telefoon! Een app maken begint met een goed verhaal verzinnen. Dat heet de user-journey: de reis van je gebruiker. Zo’n verhaal kun je heel goed op papier maken. Daarna worden de tekeningen overgezet op de mobiel, en kan er een echte app van gemaakt worden!

Het maakt niet uit als programmeren nieuw voor je is. De vrijwilligers helpen je graag op weg!

Aanmelden kan bij www.CodeBrabant.nl of via e-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Onder de 12 jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger, om je een beetje te helpen.

In het kort

  • Datum: zaterdag 16 september 2017
  • Tijd: 12.30 – 14.30 uur
  • Locatie: Bibliotheek Wagnerplein
  • Deelname: gratis! Wel van tevoren aanmelden

Locatie

Reageer op dit bericht