Agenda

Concert Horizon voor Museumbezoekers De Pont

Wanneer: 22 februari 2015 van 13:30 tot 15:30 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

Concert Horizon voor Museumbezoekers De Pont

Een wijde blik over een landschap van golvende sinusklanken, glijdende cellotonen en metalen slagwerk. Vier korte bespiegelingen van een man die uitkijkt over het water. En een organisch samengroeien van motieven en klanken in cello en pauk, gedetailleerd maar altijd met met het perspectief van muzikale verten. Zo creëerden respectievelijk de componisten Peter Adriaansz, Piet-Jan van Rossum en Seung-Ah Oh speciaal voor Katharina Gross en Arnold Marinissen drie werken waarin de celliste en de slagwerker de luisteraar dertig minuten lang muzikaal vrij zicht bieden.

Katharina Gross is zowel actief als solist als in kamermuziekensemble. Ze won tal van prijzen en diverse celloconcerten op cd op. Momenteel tourt ze met de soloprogramma’s Cellomondo en Cello Box. Ze is lid van het Fresco Trio.

Arnold Marinissen is componist en slagwerker. Hij schreef voor Asko|Schoenberg, Nederlands Kamerkoor, Slagwerk Den Haag en de Nederlandse speelfilmBernard. Marinissen is leider van het ensemble Lunatree. Het internationaal vermaarde ensemble musikFabrik voerde onder leiding van Marinissen op de Ruhrtriënnale Delusion of the Fury van Heiner Goebbels uit, een productie die in 2014 ook te zien was op het Holland Festival.

zondag 22 februari 2015, 13:30 & 14:30
concert: Horizon
ism November Music
gratis voor museumbezoekers

Peter Adriaansz – Horizon
Seung-Ah Oh – Tussenin
Piet-Jan van Rossum – Antonius of the Desert

Marinissen Gross

Locatie