Agenda

Nicht Mehr Hier

Concert Nicht Mehr Hier bij Theaters Tilburg

Wanneer: 10 oktober 2019 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theaters Tilburg Entree: €32,50
Bestel tickets

Concert Nicht Mehr Hier bij Theaters Tilburg

Barokorkest PRJCT Amsterdam, countertenor Maarten Engeltjes en bas Andreas Wolf brengen aria’s en cantates van Bach. Het thema is afscheid en de dood en juist daarover heeft Bach de mooiste muziek geschreven. Het concert Nicht mehr hier vindt plaats op donderdag 10 oktober in de concertzaal van Theaters Tilburg.

De schoonheid van Bachs aria’s is met geen pen te beschrijven. Vooral wanneer het thema de dood is, zoals in de cantate Ich habe genug. In Bachs leven was de dood alomtegenwoordig. Als klein jongetje wordt Bach wees, hij verliest zijn eerste vrouw op jonge leeftijd en maar liefst negen van zijn kinderen sterven voor hun tiende levensjaar. Rouw en de dood zijn wellicht geen voor de hand liggende thema’s voor twee jonge zangers en een nóg jonger ensemble. Zij willen zich juist verwonderen over de schoonheid van het leven. Misschien is dat ook wat Bach probeert te vertellen met zijn ongekend mooie en troostende melodieën.

Countertenor Maarten Engeltjes en bas Andreas Wolf leerden elkaar kennen in 2009 toen zij geselecteerd werden voor het jong talent programma Les Jardin des Voix. Inmiddels zijn beiden succesvol en veelgevraagd als solist en komen zij elkaar regelmatig tegen op de nationale en internationale podia. Naast hun vriendschap is het ook de muziek van Bach die hen bindt.

PRJCT Amsterdam

PRJCT Amsterdam is een jong barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes, opgericht in 2017. Het ensemble wordt gevormd door een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde barokmusici met een eigen muzikale visie.

Programma

  • Countertenor: Maarten Engeltjes
  • Bas: Andreas Wolf
  • Barokorkest: PRJCT Amsterdam

programma o.a.: J.S. Bach: Ich habe genug, Vergnügte Ruh, Ick will den Kreuzstab, Concerto in c voor viool & hobo

Verkoopinformatie

Het concert Nicht mehr hier vindt plaats op donderdag 10 oktober om 20:30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht