Agenda

Amsterdam Sinfonietta

Concert van Amsterdam Sinfonietta in de Concertzaal

Wanneer: 25 oktober 2019 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theaters Tilburg Entree: €29,50
Bestel tickets

Concert van Amsterdam Sinfonietta in de Concertzaal

Amsterdam Sinfonietta, vaste bespeler van Concertzaal Tilburg, brengt een concert waarin de immens populaire componist Vivaldi centraal staat. Solist is de Nederlandse topcelliste Harriet Krijgh. Het concert vindt plaats in de concertzaal op vrijdag 25 oktober.

Vivaldi

Vivaldi leefde in de achttiende eeuw als een rockster, hij had liefdesaffaires, reisde de wereld over en maakte vernieuwende muziek die bij een groot publiek populair was. Ook in onze tijd spreekt zijn muziek tot de verbeelding. Celliste Harriet Krijgh over Vivaldi: “Hij is een componist die alles wat hij kan combineert: de enorme energie, die ritmes, dat meeslepende karakter, dat sprankelende: het is er allemaal. En dan aan de andere kant, de langzame delen en de aria’s: dat is zulke ongelooflijk mooie muziek, zo eerlijk en puur. Het is niets te veel en niets te weinig en het raakt iedereen.”

In dit Italiaanse programma waarin drie concerten van Vivaldi centraal staan, reist Amsterdam Sinfonietta honderden jaren door de tijd. De hedendaagse, Italiaanse componisten Fedele en Gervasoni grijpen terug naar de renaissance, maar produceerden toch iets volkomen nieuws. Met Merula belanden we in de vroege barok en de Holbergsuite van Grieg, geschreven in neoklassieke stijl, is een verzameling dansen uit Vivaldi’s tijd.

Verkoopinformatie

Het concert Concerti Vivaldi vindt plaats op vrijdag 25 oktober om 20:30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht