Agenda

Conversations at the end of the world

Conversations at the end of the world in Theaters Tilburg

Wanneer: 19 september 2017 van 20:15 tot 22:30 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €17,-
Bestel tickets

Conversations at the end of the world in Theaters Tilburg

Op dinsdag 19 september om 20.15 uur gaat Conversations at the end of the world van Het Zuidelijk Toneel in première in Theaters Tilburg.

Conversations at the end of the world

Conversations at the end of the world

Vandaag de dag vult de wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien, terreur met wortels in fenomenen waar je als samenleving maar geen antwoord op lijkt te vinden, uitbuiting en agressie van een economisch systeem waarvan je niet weet hoe het te bestrijden.

In Conversations (at the end of the world) zie je vijf figuren in een eindsituatie. Ze bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en maken en luisteren naar muziek. Teksten van de Russische schrijver Daniil Charms vormen de kern, aangevuld met gesprekken die Charms voerde met zijn artistieke lotgenoten, de Oberioeten.

Het werk van Kris Verdonck kruipt onder je huid, het vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd. Conversations (at the end of the world) wordt gespeeld door topacteurs José Kuijpers, Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van der Ven en de vermaarde pianist Marino Formenti.

Kris Verdonck

Kris Verdonck (1974) studeerde beeldende kunsten, architectuur en theater. Zijn werk weerspiegelt dat: zijn creaties kunnen gesitueerd worden in het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur.

De voorstelling maakt een internationale tournee langs steden in Nederland, België en Frankrijk.

In het kort

  • Datum: 19 september 2017
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Theaters Tilburg
  • Entree: vanaf €17,-

Locatie

Reageer op dit bericht