Agenda

Cultural Threads

Tentoonstelling Cultural Threads in Textielmuseum

Wanneer: 24 november 2018 tot 12 mei 2019 Waar: TextielMuseum Tilburg Entree: Museumprijs

Tentoonstelling Cultural Threads in Textielmuseum

We leven in een wereld waarin grenzen tussen landen en mensen vervagen, machtsverhoudingen ingrijpend verschuiven en culturen vermengen. De tentoonstelling ‘Cultural Threads’ presenteert bijzonder werk waarin hedendaagse kunstenaars textiel als krachtig instrument gebruiken. Dit doen ze om hun ideeën te verbeelden over politiek-maatschappelijke vraagstukken. 

Zij verbinden textiel aan hun eigen zoektocht naar afkomst en identiteit in een steeds verder globaliserende wereld. Of ze gebruiken het om geschiedenissen te ontrafelen en nieuwe toekomstperspectieven te schetsen. ‘Cultural Threads’ tot 12 mei te zien in het TextielMuseum. Met werk van Eylem Aladogan, Célio Braga, Hana Miletić, Otobong Nkanga, Mary Sibande, Fiona Tan, Jennifer Tee, Aiko Tezuka en Vincent Vulsma.

De tentoonstelling is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op zaterdag en zondag kun je de tentoonstelling van 12.00 tot 17.00 uur bewonderen.

Februari Cultuurmaand in Tilburg

Februari is in Tilburg omgedoopt tot cultuurmaand. De gehele maand is er gigantisch veel te doen in de stad. Gave optredens, toffe tentoonstellingen en bijzondere optredens. Check ook eens de online cultuurgids van Tilburg voor het volledige programma.

En nog een tip van de redactie: omdat het cultuurmaand is, kun je bij zowel het Textielmuseum als het Natuurmuseum met twee personen naar binnen voor de prijs van één. Daarvoor moet je wel even deze voucher uitprinten.

 

Locatie

Reageer op dit bericht