Agenda

CZ Tilburg Ten Miles 2016

Wanneer: 4 september 2016 van 13:45 tot 18:00 Waar: Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles 2016

De 29ste editie van de CZ Tilburg Ten Miles vindt plaats op zondag 4 september 2016. Nederlands gezelligst Loopevenement, Brabants beste Atletiekevenement en Tilburgs grootste Sportevenement.

Tilburg Ten miles door de jaren heen

De CZ Tilburg Ten Miles is een wegwedstrijd en trimloop in en om het centrum van Tilburg. De Tilburg Ten miles is begonnen in 1988 als een trimloop en later als regionale wedstrijd. In 1992 werd de eerste stap gezet naar een groots internationaal evenement en in 1993 verhuisde het evenement naar het mooiste centrum van Nederland: Tilburg!  De start en finish van de Tilburg Ten Miles zijn te vinden in de Tilburgse Spoorzone.

Voor de nationale en internationale topatleten staat snelheid natuurlijk voorop, voor de tienduizenden toeschouwers is het natuurlijk de sfeer en alles eromheen. Tilburg zal deze dag weer bruisen van energie met tientallen orkestjes, kraampjes, aanmoedigingen en natuurlijk een druk bevolkt centrum.

De verschillende routes

Er zullen verschillende parcoursen worden gelopen. De routes zijn hier te bekijken.

  • 10 EM (CZ Ten miles)
  • 10 KM (Rabobank Tilburg Ladies Run & Fontys Trimloop mannen)
  • 5KM (De Rooi Pannen Cityrun)
  • 1 EM (Interpolis Familyrun)

De Tilburg Ten Miles App

Ook in 2015 had de Tilburg Ten Miles weer een eigen app. Hierin is onder andere belangrijke informatie over het evenement terug te vinden en kunt u het parcours bekijken van alle afstanden. Bovendien bestaat de mogelijkheid om renners LIVE op het parcours te volgen. Zo weet u precies waar uw vrienden zich van minuut tot minuut bevinden en wanneer zij bij u langskomen: u kunt tot vijf bekenden volgen!

Lopers kunnen zelf kiezen of zij wel of niet live op de parcourskaart gezien willen worden, het enige wat ze hiervoor hoeven te doen is in de app hun startnummer op te zoeken en GPS aan te hebben staan tijdens de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles. Iedere andere loper kan ook gevolgd worden; hiervan worden de tussentijden getoond zodra de meetpunten gepasseerd zijn.

De app is dus interessant voor zowel bezoeker als loper en is nu gratis te downloaden voor iOS (Apple) en Android.

Bereikbaarheid

De start en finish van de CZ Tilburg Ten Miles vinden plaats in de Tilburgse Spoorzone, dat vanaf station Tilburg Centraal uitstekend bereikbaar is. De Tilburg Ten Miles is uitstekend bereikbaar vanaf het centraal station in Tilburg. Ga vanaf het station linksaf en na circa 200 meter linksaf bij de tunnel onder de spoorlijn door. Een enthousiast team van de NS zal jou vanaf het station de goede kant op leiden. Voor deelnemers en bezoekers uit Tilburg e.o. is de Spoorzone het best bereikbaar per fiets.

Foto’s

Terugkijken op de afgelopen jaren? Dat kan! Onze fotografen waren er bij. Neem hier een kijkje in de Fotoboeken van Tilburg Ten Miles

Locatie

Reageer op dit bericht