Agenda

dag van de filosofie

Dag van de Filosofie 2018: De Verbeelding aan de Macht

Wanneer: 21 april 2018 van 13:00 tot 00:00 Waar: Cinecitta Entree: €7,50 - €30,00
Bestel tickets

Dag van de Filosofie 2018: De Verbeelding aan de Macht

In 2018 is het 50 jaar geleden dat de grote studentenrevolte in Parijs plaatsvond. De leus van deze revolte was ‘de verbeelding aan de macht’. Op zaterdag 21 april 2018 zullen denkers met veel verschillende achtergronden zich buigen over een veelzijdigheid aan onderwerpen die te maken hebben met de bekende leus van 50 jaar geleden. De Dag van de Filosofie wordt om 13.00 uur geopend bij Cinecitta

Dag van de Filosofie 2018

Het onderwerp zal uiteraard benaderd worden vanuit politiek-filosofische hoek, maar wordt niet alleen op die manier opgevat. Zo zal er ook gesproken worden over de rol van de verbeelding in de filosofie, over de invloed die drugs op onze verbeelding en op de filosofie kan hebben, over verbeelding en kunst en over de verbeelding van kinderen. Sprekers als Joris Luyendijk, Marli Huijer, René ten Bos en Awee Prins zullen lezingen geven. Ook worden er interactieve workshops verzorgd en is er volop ruimte voor gesprek en discussie.

Programma

Na de opening om 13.00 uur zal het programma zich opdelen in verschillende delen, waaruit u vrij kunt kiezen. Tussendoor is er uiteraard ruimte en tijd voor wat te drinken en eventueel een versnapering. Ook heeft u de mogelijkheid aan het diner deel te nemen. In het restaurant zal een culinaire vegaburger, voorzien van frietjes en salade en een drankje naar keuze worden geserveerd.

Locatie

Reageer op dit bericht