Agenda

dag van de filosofie

Dag van de Filosofie 2019 in Cinecitta

Wanneer: 30 maart 2019 van 13:00 tot 22:00 Waar: Cinecitta Entree: €15
Bestel tickets

Dag van de Filosofie 2019 in Cinecitta

De Dag van de Filosofie is een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale Maand van de Filosofie. Het vindt plaats op zaterdag 30 maart, van 13:00 uur tot 22:00 uur, in Theater Cinecitta, Tilburg.

Het thema van de Maand van de Filosofie in 2019 is Ik stuntel dus ik ben. In onze pogingen de wereld te begrijpen en deze naar onze hand te zetten, gaat het vaak mis. Dat was in de oudheid niet anders. Thales van Milete, die in de 6e eeuw voor Christus aan de wieg van de filosofie stond, is vooral bekend vanwege de anekdote dat hij in een put viel terwijl hij de sterrenhemel bestudeerde. Het is een klassiek beeld van een verstrooide geleerde: geniaal op vele fronten maar uiteindelijk toch gedoemd in het gewone leven te stuntelen.

Sprekers

Dit jaar spreken Tim Fransen, Maarten Doorman, Babah Tarawally, Daan Roovers, Janneke Stegeman en vele anderen. Cabaretière Karin Bruers zal de Dag afsluiten. In de pauzes is er ruimte en tijd voor een drankje in de foyer of bij mooi weer op het terras.

Locatie