Agenda

Dag van de stilte

Dag van de Stilte 25 oktober 2020 bij Het Zonnelicht

Wanneer: 25 oktober 2020 van 09:30 tot 17:30 Waar: Het Zonnelicht Entree: €5,00
Bestel tickets

Dag van de Stilte 25 oktober 2020 bij Het Zonnelicht

In Nederland vindt jaarlijks een Dag van de Stilte plaats op de laatste zondag van oktober, de dag waarop de wintertijd ingaat. We hebben op deze dag een uur extra. Dit uur kunnen we gebruiken voor stilte.

Stichting Stilte Ned.werk

Deze dag wordt voor de 10e keer georganiseerd door Stichting Stilte Ned.werk. Stiltebeleving vergroot onze levenskwaliteit, dat van ons als individu en van onze samenleving als geheel. Stilte Ned.werk zet zich in voor stilte in de buitenwereld: stilteruimtes, stille plekken en stiltegebieden. En voor beleving van stilte in de binnenwereld, de innerlijke stilte. Beide werelden, buiten en binnen, zijn nauw met elkaar verbonden.

Bij Het Zonnelicht is de poort op deze dag open van 12.30 tot 17.30 uur en kan je in stilte zijn of zitten in de bamboetuin of mediteren op eigen gelegenheid in het meditatiehuis. In de ochtend van 9.30-11.30 uur is er de wekelijkse Zonnelichtochtend, een ochtend met lichaamsbeweging gevolgd door stilte meditatie en na de pauze is er het thema Klank & Stilte begeleid door Kees Peters. Aanmelden via https://www.hetzonnelicht.nl/zonnelichtochtend/

Stilte Even niets … rust

We hebben allen van tijd tot tijd behoefte aan rust en stilte, tijd om te ontspannen. Tijd om onze ervaringen te verwerken, te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd voor een pitstop, bij te tanken en weer op te laden. Voor velen van ons is het moeilijk die stilte en rust te vinden. We hebben vele bezigheden en voelen ons druk in ons hoofd.
Een rustige, stille omgeving kan helpen bij het tot rust komen. Even weinig prikkels. Als we niets doen, kan dat verstillend werken maar het kan ook zo zijn dat we dan de onrust in onszelf, onze onrustige geest, tegenkomen. Er zijn ook bezigheden die helpen onze geest tot rust te brengen.

Bij Het Zonnelicht worden diverse activiteiten gehouden om de geest tot rust te brengen en te leren ontspannen, thuis te komen in de stilte van jezelf.
Daarnaast is er bij Het Zonnelicht iedere maandag een Stilte dag, waar iedereen die daar behoefte aan heeft gratis naar binnen kan om in het meditatiehuis te mediteren of in stilte te zitten of wandelen in de bamboetuin.

In het kort

  • Datum: zondag 25 oktober 2020
  • Tijd: 09:30 tot 17:30
  • Locatie: Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G 5017CT Tilburg
  • Entree: €5,00

Zie voor meer informatie www.hetzonnelicht.nl

Locatie