Agenda

Day of the Young Artist 2015

Wanneer: 14 september 2015 van 11:00 tot 17:00 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: €12,50
Bestel tickets

Day of the Young Artist 2015

Op maandag 14 september presenteren Kunstpodium T en De Pont museum de derde editie van de Day of the Young Artist. Tijdens dit jaarlijkse, internationale symposium komen jonge kunstenaars uit heel Europa bijeen in De Pont te Tilburg.

Day of the Young Artist biedt een grensoverschrijdend programma waarin de dialoog tussen nieuwe kunstenaars, kunstacademies, en het werkveld centraal staat. Samen nemen we de kunstenaarsidentiteit en zijn positie en rol binnen ‘the scene’ en ‘de maatschappij’ kritisch onder de loep: want wie is nu de jonge kunstenaar? Wat zijn zijn dromen en ambities? Hoe houdt de jonge kunstenaar zich staande in een tijd waarin subsidies veelal zijn weggevallen?

Day of the young artist

Naast tips en tricks van ervaringsdeskundigen uit het heden, kijken we tijdens deze editie van de Day of the Young Artist ook terug naar het verleden: hoe verhoudt de hedendaagse kunstwereld zich tot die van vroeger? En wat kunnen we, aan de hand daarvan, zinvol zeggen over de toekomst? Door middel van prikkelende lezingen, inspirerende gesprekken en spannende workshops streven we ernaar het kunstenaarschap anno 2015 tot op het bot te onderzoeken. De ‘Day of the Young Artist’ is de perfecte plek elkaar te ontmoeten, ervaringen en kennis uit te wisselen en nieuwe, internationale verbindingen aan te gaan.

Kunstpodium T en De Pont Museum presenteren een levendig programma voor iedereen die nieuwsgierig is naar actuele ontwikkelingen in de kunst. Deze dag vormt tevens het startschot van het achtste seizoen van het Apprentice/Master project van Kunstpodium T.

Tickets

Kaarten zijn te koop via: kunstpodium-t.com || Kunstpodium Facebook

Earlybirds: €12,50 (tot 5 juli ’15) || Studenten: €15,00 || Standaard: €20,00

Voor meer informatie en updates over het programma, zie:

www.apprentice-master.com || www.facebook.com/kunstpodiumt

Locatie

Reageer op dit bericht