Agenda

De Achterkant van Tilburg

De Achterkant van Tilburg in de LocHal

Wanneer: 17 september 2019 om 19:30 uur tot 1 oktober 2019 om 22:00 uur Waar: LocHal Entree: Gratis

De Achterkant van Tilburg in de LocHal

Tot half september is de voorstelling ‘De Achterkant van Tilburg’ van Het Zuidelijk Toneel te zien in Theaters Tilburg. Het geeft een inkijkje in de donkere wereld van de Tilburgse wereld van de drugscriminaliteit. Op dinsdagavond 17 september orga- niseert de Bibliotheek samen met Het Zuidelijk Toneel een toegift in de vorm van een programma in de LocHal met sprekers die vanuit hun perspectief hun blik werpen op deze kant van de samenleving.

Onderzoek

Het programma is bedoeld voor mensen die de voorstelling niet kunnen zien. Of de bezoekers die juist nog meer van deze dark side van Tilburg willen weten. Onderzoeker Imke Smulders is verbonden aan het lectoraat ‘Ondermijning’ en het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool. Zij geeft een minicollege over de situatie achter het afzetlint. Ook verslaggever René van de Lee is erbij. Hij maakt deel uit van de gezamenlijke redactie die de drie Brabantse dagbladen hebben gevormd en vertelt over hun onderzoek naar ondermijnende criminaliteit.

Young in Prison

Het programma wordt afgesloten met een gesprek met een jongere die als ervaringsdeskundige optreedt vanuit Youthlab. Het Youthlab bestaat uit een groep getalenteerde jongeren die de organisatie Young in Prison tijdens creatieve en sportieve workshops in detentie leert kennen. De ervaringsdeskundige vertelt over hoe het was om in zijn schoenen in deze wereld te staan. David Khasho treedt op als de gespreksleider.

Toegang

Het programma begint op 17 september om 19.30 uur in de StemmingMakerij in de LocHal. Toegang is gratis, maar graag van te voren aanmelden via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. De tentoonstelling behorende bij ‘De Achterkant van Tilburg’ is tijdens openingstijden gratis te bezoeken van 16-31 september op de 1e etage in de LocHal.

Locatie

Reageer op dit bericht