Agenda

de brandenburgse concerten

De Brandenburgse concerten in Concertzaal Tilburg

Wanneer: 18 september 2018 om 00:00 uur tot 19 september 2018 om 00:00 uur Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €24.-
Bestel tickets

De Brandenburgse concerten in Concertzaal Tilburg

De Brandenburgse concerten behoren, samen met de Matthäus-Passion, tot de hoogtepunten van Bachs werk. De Nederlandse Bachverenigingen brengt ze tijdens hun najaars tournee en doen op zaterdag 29 september Concertzaal Tilburg aan. 

De Brandenburgse concerten

De Brandenburgse concerten worden gerekend tot de mooiste werken uit de barokmuziek en zijn virtuoos, intens en vrolijk. Bach trakteert hier veel verschillende instrumenten op virtuoze solo’s en maakt bijzondere combinaties. Zo is er het Zesde Brandenburgs Concert dat dankzij de inzet van lage strijkers donkere kleureffecten meekreeg. Of het omvangrijke stralende Eerste, met zijn boeiende hoornpartij. Het Tweede stelt extreme eisen aan de trompettist. En in het spectaculaire Vijfde voert het klavecimbel het hoogste woord, vooral tijdens de adembenemende solo.

De geboren Japanner Shunske Sato is concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging en met ingang van dit seizoen ook de nieuwe artistiek leider. Hij kijkt uit naar de Brandenburgse concerten: “Ik heb ze al mijn hele leven op de lessenaar staan en ik blijf ervan smullen.”

Kijk voor meer informatie op de website van Theaters Tilburg.

In het kort

  • Locatie: Concertzaal Tilburg
  • Datum en tijd: zaterdag 29 september om 20.30 uur.
  • Entree: vanaf €24,-

Locatie

Reageer op dit bericht