Agenda

de buurtcamping

De Buurtcamping in Tilburg op de middenstip

Wanneer: 29 juni 2018 tot 1 juli 2018 Waar: geen locatie Entree: Vanaf €7,50
Bestel tickets

De Buurtcamping in Tilburg op de middenstip

Stadscamping Tilburg wordt van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli 2018 voor de 3e keer omgedoopt tot de Buurtcamping! Door samen de camping op te bouwen en leuke activiteiten te organiseren, leren Tilburgers tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De aanbouw van het nieuwe Spoorpark is in volle gang en daarom wordt De Buurtcamping dit jaar gehouden op het voormalig sportcomplex van voetbalvereniging NOAD aan de Melis Stokestraat.

De Buurtcamping

Voor één weekend is Stadscamping Tilburg geen evenementencamping maar een gezellige Buurtcamping. Bewoond door alle mensen die de stad rijk is. Van rasechte Tilburgers tot studenten, van muurbloempjes tot druktemakers en van peuters tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm ziet iedereen er per slot van rekening allemaal even knullig uit… De tickets voor de Buurtcamping zijn via de website verkrijgbaar.

Start van de Buurtcamping

In 2013 startte ‘De Buurtcamping’ in Amsterdam. Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2018 worden er zo’n 20 Buurtcampings in 15 verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht de Buurtcamping Tilburg 500 gasten te verwelkomen.

Spelletjes, kampvuur en bingo

Op De Buurtcamping is van alles te doen voor jong en oud, zoals creatieve workshops, natuuractiviteiten en oud hollandse spelen. Kinderen kunnen speelgoed lenen bij Tante Leen of meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapspellen van De Spelcarrousel. Speciaal voor De Buurtcamping heeft de Spelcarrousel een ‘Escape Tent’ gemaakt waar jong en oud codes moeten kraken om te ontsnappen. In de ochtend wordt de dag rustig opgestart met een ontbijtje, yoga of pilates. De diehards gaan natuurlijk voor de bootcamp. Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Niets is echter verplicht, rustig een kopje koffie drinken in de dug-out, een gezellig praatje maken met de buurman of genieten van het kampvuur kan natuurlijk ook.

Op de Buurtcamping kan samen worden gedineerd en gebarbecued met gevarieerde gerechten uit internationale keukens, maar zelf koken mag ook. Op zondag eindigt De Buurtcamping traditioneel met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen.

Reageer op dit bericht